Vágólapra másolva!
Roberto Mancini óvatosan, Alex Ferguson visszafogott optimizmussal nyilatkozott a Manchester City 1-0-s győzelmét hozó rangadó után. Bár Mancini elegánsan kihagyta a Fergusonnal vívott szócsatáját a meccs utáni nyilatkozatában, a MU-edző elmondta, azon húzta fel magát, hogy kollégája folyton a negyedik játékvezetőnél reklamált.

Hiába sikerült legyőzni a címvédőt, amivel egyben meg is előzte a City a MU-t, Mancini még úgy érzi, nincs vége a versenyfutásnak.

"Nagy hibát követnénk el, ha azt hinnék, minden eldőlt. Még mindig a United a favorit, mert két könnyű meccse van hátra, a Swansea és a Sunderland ellen, amíg ránk a Newcastle és a QPR vár, az egyik a BL-ért, a másik a kiesés elkerüléséért harcol. Persze fontos, hogy most mi állunk az élen, de igazán csak az számít, hogy május 13-án is mi legyünk legelöl" - nyilatkozta a meccs után Roberto Mancini, a City edzője.

Az olasz szakember szerint csapata megérdemelt, de nem könnyű győzelmet aratott, mivel a látszólag a döntetlenre játszó MU a védekezésre rendezkedett be. Mancini arra is emlékeztett, milyen fontos, hogy a játékosok higgyenek magukban, a City ugyanis pár hete még négy ponttal vezetett Rooneyék előtt, de egy hullámvölgy következtében elvesztette előnyét, és akkor még úgy tűnt, elúszik a bajnokság.

Bár Mancini elegánsan nem hozta szóba a konfliktust, amikor a meccs közben verbálisan osztották egymást Alex Fergusonnal, a MU edzője a lefújás után elmondta, min húzta fel magát. "Mancini folyamatosan zaklatta a negyedik játékvezetőt. Pár hete a bírókra panaszkodott, de a mostani meccs után semmi oka nem lehet erre" - nyilatkozta a skót edzőlegenda. Ferguson elismerte, hogy a City sokkal veszélyesebben játszott, és csalódásként élte meg, hogy az ellenfél kapusának, Joe Hartnak egyetlen védést sem kellett bemutatnia.

"Ha egy csapat egy rögzített játékhelyzet után kap gólt, akkor csak saját magát hibáztathatja. Most már a City van nyerő pozícióban, a nyolc gólnyi különbség elég jelentősnek számít, de még nem lefutott a bajnokság" - próbált optimizmust csempészni mondandójába Ferguson, aki az Everton elleni meccs miatt bánkódik leginkább, ott 4-2-es vezetésről bukott el két pontot a MU a hajrában.