Vágólapra másolva!
Hat héttel az Európa-bajnokság rajtja előtt Roy Hodgsont nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányi posztjára az Angol Labdarúgó Szövetség (FA).

A keddi bejelentés szerint a szakember négy évre szóló szerződést kötött.

Hodgson a Gera Zoltánt és Fülöp Mártont is foglalkoztató West Bromwich Albion vezetőedzője, a megállapodás szerint a szezon végéig marad klubjánál, majd május 13-án kezdi meg a munkát a nemzeti csapatnál.

Korábban a Tottenhamet irányító Harry Redknappet tartották a legesélyesebbnek a Fabio Capello februári távozása után megüresedett posztra, az FA azonban végül Hodgson mellett döntött. A szakember 36 éves edzői pályafutása alatt két országban, három csapattal összesen nyolc bajnoki címet szerzett, és korábban Svájc, Finnország, valamint az Egyesült Arab Emírségek szövetségi kapitánya is volt.

A 64 éves tréner klubszinten korábban Anglia mellett Svédországban, Dániában, Norvégiában, Svájcban és Olaszországban dolgozott, utóbbi országban kétszer az Internazionale kispadján is ült.

Hodgson előde, Fabio Capello február 8-án mondott le, mivel vitába keveredett a szövetséggel azt követően, hogy az megfosztotta állítólagos rasszista kijelentései miatt John Terryt a válogatott csapatkapitányi tisztségétől.