Vágólapra másolva!
Lukas Podolski, az 1. FC Köln német válogatott futballistája nyártól az Arsenalban folytatja pályafutását.

Ezt a kölni klub jelentette be hétfőn, egyúttal közölte, hogy a megállapodás pénzügyi hátterét egyelőre nem hozza nyilvánosságra. Lapértesülések szerint a 26 éves támadó 13,5 millió euró ellenében vált klubot, és négyéves szerződést köt a londoni egyesülettel, amely megduplázza jelenlegi fizetését, így nagyjából évi 7 millió eurót keres majd.

"Ezzel az átigazolással lehetőségem lesz arra, hogy egy európai élklubban nemzetközi szinten játsszak" - mondta Podolski, aki eddig 95 meccsen lépett pályára a német válogatottban, és 43 gólt szerzett.

"Nagyon örülünk, hogy már ilyen korán nyélbe tudtuk ütni ezt az üzletet" - fogalmazott az Ágyúsok francia mestere, Arsene Wenger. "Már várjuk, hogy Lukas hogyan teljesít majd a nyári Európa-bajnokságon. A játékosról mindent elmond az a fantasztikus tény, hogy fiatal kora ellenére már közel százszor játszott hazája nemzeti csapatában."

Forrás: AFP/Oliver Lang
Vadócz ellen a német válogatottban

A lengyel származású Podolski tízéves kora óta szerepel a kölni együttesben, amelyet eddig csak egyszer hagyott el a Bayern München kedvéért, de három - többnyire sikertelen szezon után - 2009-ben visszatért Kölnbe.

"A 1. FC Köln mindig ott lesz a szívemben. Most még össze kell fognunk, és minden erőnket arra kell összpontosítanunk, hogy elkerüljük a kiesést" - mondta a futballista, aki óriási népszerűségnek örvend a német klub szurkolóinak körében.

Podolski eddig két-két világ- és Európa-bajnokságon szerepelt, a Köln színeiben pedig 180 meccsen 86-szor volt eredményes.