Vágólapra másolva!
Carles Puyol, az FC Barcelona játékosa szerint a leköszönő vezetőedző, Josep Guardiola egy új korszakot teremtett a labdarúgásban, és a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem volt konfliktusa Lionel Messivel.

"Pénteken délelőtt jelentette be nekünk, hogy elhagyja a csapatot, az öltözőben mindenki azt akarta, hogy maradjon" - mondta a Barcelona csapatkapitánya egy sajtótájékoztatón Josep Guardiola távozásáról. "Hatalmas dolgot tett, új korszakot írt a foci történetében, mi pedig örökké hálásak leszünk neki az elmúlt évekért."

A sajtótájékoztatón nem jelent meg Lionel Messi, a spanyol lapok egyből elkezdtek cikkezni arról, hogy valószínűleg konfliktusa volt Guardiolával, de Puyol ezt tagadta: "Jönni akart ő is, de úgy beszéltük meg, hogy nem jelenik meg az egész csapat a tájékoztatón, csak a kapitányokkal, Xavival és Iniestával ülünk ki a sajtó elé. Messinek nem volt konfliktusa Guardiolával."

Puyol hozzátette, hogy ugyanakkor az élet megy tovább, a Guardiola helyére kinevezett másodedző, Tito Vilanova pedig tökéletes választás a posztra. "Nála jobban senki nem ismeri a csapatot, ugyanazt a filozófiát viszi majd tovább, nem fognak csalódni a szurkolók a játékunkban."