Vágólapra másolva!
José Mourinho, a Real Madrid edzője a Bayern München ellen büntetőkkel elvesztett BL-elődöntő után a Barcelona elleni rangadó miatt jelentkező fáradtságban látta csapata kiesésének egyik legfőbb okát. A győztes csapatból Arjen Robben elismerte, Iker Casillas miatt nem vállalt büntetőt a tizenegyespárbajban, majd odaszúrt egyet a korábban őt kritizáló Franz Beckenbauernek.

José Mourinho még az elődöntő előtt azt jósolta, hogy nem lesz Chelsea-Real BL-döntő, és a portugál edzőnek végül igaza lett, mégha ez valószínűleg nem is vigasztalja jelen helyzetben. Bár a továbbjutásról döntő tizenegyesek során két aranylabdás, Cristiano Ronaldo és Kaká is hibázott, Mourinho egyikőjüket sem hibáztatta a meccs utáni nyilatkozatában.

"Néha Cristianónak is el kell buknia. Nem akarok belemenni abba, hogy ki a világ legjobb játékosa, Ronaldo és Messi is kivételes tudású, de ebben a szezonban Ronaldo jobb teljesítményt nyújtott, és ő jelentette a különbséget a Real-Barca versengésben. Nem mondhatok rosszat a csapatra, a játékosok fantasztikus mentalitással léptek pályára egy nagyszerű csapat ellen, amely egy ideje már rápihenhetett a párharcra, miközben mi a szezon legfontosabb meccsét vívtuk. Nem voltunk elég frissek, és a kiesés miatt mindannyian letörtek vagyunk, de a futball és az élet már csak így működik. Tavaly megnyertük a Király-kupát, ha idén élen zárunk a bajnokságban, akkor elmondhatjuk, hogy előre léptünk" - nyilatkozta a Real edzője, aki azt is kijelentette, marad a klubnál.

Korábban több angol csapattal, így a Manchester Cityvel és a Manchester Uniteddel is hírbe hozták Mourinhót, aki maga is többször elmondta, szívesen dolgozna ismét Angliában. A korábban a Chelsea-t irányító Mourinho azt mondta, a londoniaknak fog drukkolni a döntőben, de közben dicsérte a Bayernt is. "A Bayern három idényben belül második BL-döntőjét játssza, ami fantasztikus teljesítmény. Nagyra tartom a csapatot és edzőjüket, Jupp Heynckest is, mert 2010-ben döntőt játszottam ellenük, és úriember mondjára veszítettek, ahogy én is szoktam".

A büntetőpárbajban két tizenegyest is hárító Iker Casillas a Facebookon vigasztalta három csapattársát. "Köszönetet kell mondanunk Cristianónak, Sergio Ramosnak és Kakának, akik nagyon nehéz helyzetben maradtak bátrak. Mindhárman csodálatos játékosok, senki ne kételkedjen ebben. Hajrá, Madrid!" - írta a kapus, aki megígérte a szurkolóknak, hogy jövőre ismét a tizedik BEK/BL-siker reményében szállnak harcba,

Arjen Robben a 27. percben büntetőből szerezte azt a gólt, amely végül a hosszabbítást eredményezte, de utóbb elárulta, jobbnak látta, ha a meccs végén nem lő tizenegyest. "Két évet játszottam Casillasszal, túl jól ismer engem. Ráadásul egy második tizenegyest mindig nehezebb belőni, ezért nem jelentkeztem rugónak" - indokolt a holland szélső. Robben komoly kritikát kapott a Bayern tiszteletbeli elnökétől, Franz Beckenbauertől, amikor a Dortmund elleni sorsdöntő bajnokin 0-1-es állásnál büntetőt hibázott, most nem maradt adós a válasszal. "Kíváncsian várom, hogy Beckenbauer úr most mit nyilatkozik majd. Hogy beszéltem-e már vele? Nem, de nem is érzem ezt szükségesnek."

Jupp Heynckes, a Bayern edzője mágikus meccsről beszélt, és azt emlegette, az első 15 perc nehézségei után csapata magára talált, és onnantól uralta a meccset. "Tudtuk előzetesen, hogy egy vagy két gólt szereznünk kell ahhoz, legyen esélyünk, és a támadásainkkal nem is volt semmi gond, viszont a szünetben azt kértem a csapattól, hogy jobban figyeljünk oda a védekezésre. Alaba, Badstuber és Luiz Gustavo nem játszhat a döntőben, de a Chelsea-nek is lesznek hiányzói, úgyhogy ezzel még ráérünk foglalkozni. Most csak a továbbjutás számít, azt hiszem ilyenkor még egy pohár vörösbor is belefér" - nyilatkozta Heynckes.