Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa Liga-elődöntő visszavágóján az Atlético Madrid idegenben is legyőzte a Valenciát, így 5-2-es összesítéssel, kettős sikerrel jutott be a május 9-ei, bukaresti döntőbe. A másik ágon is spanyol csapat diadalmaskodott: az Athletic Bilbao 3-1-re nyert a portugál Sporting ellen, így 4-3-mal ment tovább.

A nagyobb izgalmat az Athletic Bilbao-Sporting Lisboa mérkőzés hozta: a spanyol együttes gyorsan ledolgozta a hátrányát és szinte végig támadott, ám a szünet előtt a portugálok egyenlítettek, és ezzel ismét továbbjutásra álltak. A válasz gyorsan jött: a félidő lefújása előtti pillanatokban újra a bilbaóiak szereztek gólt

A második félidőben a hazaiaknak jóval több lehetőségük volt, ám ezekkel nem tudtak élni, s már úgy tűnt, hosszabbításban, esetleg büntetőkkel dől el a párharc. A lefújás előtt azonban a Bilbao megszerezte a harmadik gólját is, és ezzel eldőlt a továbbjutás.

Valenciában mindössze egy találat született, azt is a vendégek szerezték. A hazai 4-2-es sikert követően ez azt jelentette, hogy a fővárosiak biztosan kerültek a fináléba.

Európa Liga, elődöntő, visszavágók:
Athletic Bilbao (spanyol) - Sporting Lisboa (portugál) 3-1 (2-1)
gól:
Susaeta (17.), Ibai (45.), Llorente (88.), illetve Van Wolfswinkel (44.)
továbbjutott: a
Bilbao, 4-3-as összesítéssel

A meccs góljai:


Valencia (spanyol) - Atlético Madrid (spanyol) 0-1 (0-0)
gól:
Adrian Lopez (60.)
piros lap: Tiago (79., Atlético)
továbbjutott: az Atlético Madrid, 5-2-es összesítéssel

Bombagóllal nyert az Atlético:


A döntőt május 9-én rendezik Bukarestben.