Vágólapra másolva!
A 17 éven aluli labdarúgó-válogatott és a Magyar Futball Akadémia két tehetséges játékosa, Bobál Gergely és ikertestvére, Dávid a múlt héten a Manchester Citynél szerepelt próbajátékon. Mindketten jó benyomást tettek a klub szakemberereire, így a szezon végeztével visszavárják őket.

"Örültünk, hogy kijuthattunk, jó tapasztalatszerzés volt" - nyilatkozta a keddi sajtótájékoztatón Bobál Gergely, aki az U17-es Európa-bajnoki selejtezőkön, illetve a Puskás Suzuki Kupán is nagyszerű teljesítményt nyújtott, utóbbi döntőjében négyszer volt eredményes. "A második csapattal készülhettünk, a tempó egy kicsit magasabb volt, mint amit megszoktunk, de szerintem felvettük a versenyt."

A fiatal támadóra Supka Attila, a Budapest Honvéd felnőtt csapatának edzője már az Újpest elleni bajnokin számított volna, ám az angliai utazás miatt a 16 éves csatár még nem mutatkozhatott be az NB I-ben: "Még négy forduló hátra van, keményen fogok dolgozni, és ha lehetőséget kapok, akkor megpróbálok bizonyítani" - mondta Bobál Gergely.

Forrás: www.honvedfc.hu
Bobál Gergő és Dávid közt Mancini és Fabio Cordella, a Honvéd nemzetközi utánpótlás-igazgatója

A védő Bobál Dávid arra a felvetésre, hogy a hazai élvonalban kell-e megerősödni egy ilyen fiatal játékosnak, avagy jobb külföldre igazolni, azt mondta: "Mind a kettő járható út, de szerintem ha egy ilyen lehetőség adódik, akkor azt ki kell használni."

George F. Hemingway, a klub tulajdonosa szerint a legfontosabb, hogy a Magyar Futball Akadémiáról egyre több játékos kerüljön fel a felnőtt csapathoz.

"Ugyanakkor látni kell, hogy ha egy fiúnak ilyen kiemelkedő lehetősége van, és a klubhoz is érkezik egy megfelelő ajánlat, akkor a mi dolgunk nem az, hogy tűzzel-vassal kényszerítsük őket a maradásra" - tette hozzá.

A Bobál testvérek nyáron várhatóan már a Manchester City első csapatával gyakorolhatnak, a Roberto Mancini vezette csapathoz csatlakoznak majd az ausztriai edzőtáborban.