Vágólapra másolva!
Szántai Levente tisztázta magát a bundavádak alól, kiderült ugyanis, hogy a REAC korábbi kapusa ellen valló egykori játékostárs rosszul emlékezett a történtekre - értesült a Blikk napilap.

Az NB II-es Mezőkövesd kapusát azzal vádolták meg, hogy a 2008-as Honvéd-REAC (5-0) Ligakupa-meccsen bundázott.

"Egy REAC-játékos állítása szerint 100 000 forintot kaptam érte" - kezdte a klub honlapján Szántai. "Ez felháborító! Ezen a mérkőzésen az volt a feladatom, hogy bemelegítsem kapustársamat és szurkoljak a sikerünkért, ugyanis cserekapus voltam. Mielőbbi szembesítést kértem ezzel az emberrel, tisztázva ártatlanságomat."

Szánta ügyvédje, dr. Horváth Gábor elmondta, hogy sikerrel jártak a szembesítésnél. "Megtörtént a szembesítés, a játékostárs elmondta, rosszul emlékezett, és elnézést is kért ügyfelemtől."

Azt nem tudni, hogy ki vallott hamisan Szántai ellen, a Központi Nyomozó Főügyészség sem árulta el, viszont megszüntették az eljárást a kapus ellen.

"Egymásnak ellentmondó vallomások miatt nem lehetett minden kétséget kizáróan megállapítani az elkövető kilétét, ezért a nyomozást megszüntettük. A rendelkezésre álló információkat folyamatosan ellenőrizzük a vádemelést megelőzően, ebben az esetben is ez történt, vagyis kellően alapos munkát végzünk" - közölte Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője.