Vágólapra másolva!
Utolsó két hazai mérkőzését zárt kapuk mögött lesz kénytelen lejátszani az olasz labdarúgó-bajnokság 17. helyén álló Genoa együttese.

A genovai csapatot a liga fegyelmi bizottsága a vasárnapi, Siena elleni találkozón történt szurkolói rendbontások miatt büntette meg. A drukkerek a találkozó második félidejének elején, a vendégek 4-0-s vezetésénél kezdtek el minden kezük ügyébe eső tárgyat bedobálni a pályára, s a nézőteret a pályától elválasztó kerítésekre is felmásztak, ahol a rendőrök állították meg őket. A találkozót ezt követően 45 percre fel is függesztette Paolo Tagliavento játékvezető.

A szurkolók a csapat játékosaitól többek között azt követelték, hogy vegyék le mezeiket, mert nem méltóak a viselésére, amit a futballisták meg is tettek.


A csapat rajongói az utóbbi hetekben egyre nehezebben viselték, hogy kedvenceik nagyon gyenge formában futballoztak, s folyamatosan csúsztak hátrébb a tabellán, melyen már csak egy pont választja el a őket a 18., kieső helyen álló Leccétől.

A Genoánál hétfőn a vezetőség elköszönt Alberto Malesani vezetőedzőtől, és az utolsó öt mérkőzésre Luigi De Caniót nevezte ki.

Egy éve a város másik csapatának, a Laczkó Zsoltot és - akkor még - Koman Vladimirt foglalkoztató Sampdoriának a szurkolói okoztak hétről hétre botrányokat, csapatuk gyenge teljesítménye miatt. A Sampdoria tavaly ki is esett az élvonalból.