Vágólapra másolva!
Felépülése óta először beszélt a pályán bekövetkezett szívrohamáról Patrice Muamba. A Bogdán Ádámot is foglalkoztató Bolton focistája több furcsa dologgal is szembesült, mielőtt összeesett, utolsó emléke az volt, hogy az egyik játékostársa leteremti.

"Épp Martin Petrov keresztlabdáját akartam befutni, amikor éreztem, hogy valami nincs rendben" - idézte a The Sun a középpályást, aki a Tottenham elleni FA-kupameccsen esett össze, és 78 percen keresztül nem tudták újraéleszteni.

Muambának nem volt fájdalma a szívrohama előtt. "Nem egy hagyományos rosszullét volt, inkább egy szürreális érzés, mintha valaki másnak a testében futottam volna. A következő támadásunknál már tudtam, hogy komoly a baj, Modricból és Parkerből is kettőt láttam, de nem éreztem fájdalmat. Nem jött a mellkasomat szorító érzés, mint a filmeken, csak egy furcsa érzés, amit lehetetlen megmagyarázni."

Egészen a földre zuhanásáig a társai nem vették észre a 24 éves játékos rosszullétét. "Az utolsó dolog, amit hallottam, az volt, hogy Dedryck Boyata rám üvölt, hogy menjek hátra segíteni védekezni. Aztán éreztem, hogy zuhanok, és a fejem kétszer is a földhöz csapódik, majd sötétség és semmi. Halott voltam."

A találkozó félbeszakadt, Muambát a pályán hiába próbálták meg újra éleszteni, ez végül csak a kórházba szállítása után sikerült, 78 perccel az eszméletvesztése után. Ezután felépülése jól haladt, kevesebb mint egy hónappal később elhagyhatta a kórházat.

Muamba meggyőződése szerint a miatt maradhatott végül életben, hogy a meccs reggelén az apjával együtt imádkozott, és kérte az isten védelmét. "Ami velem történt, az valójában több, mint csoda."