Vágólapra másolva!
A sikertelen Európa-bajnoki selejtezők után tavaly októberben lemondott Vladimir Petrovic helyett várhatóan Sinisa Mihajlovic lesz a szerb labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya.

"Szerbia jó úton halad afelé, hogy olyan szövetségi kapitánya legyen, akiben mi is és a szurkolók is hiszünk. Maradtak még tisztázásra váró részletek, de ezek nem olyan dolgok, amelyek kihatással lennének a közös vágy megvalósulására" - idézte a VajdaságMa délvidéki hírportál Tomislav Karadzicot.

A szerb szövetség elnöke elmondta, az új szövetségi kapitánytól azt várják, hogy az európai élcsapatokban szereplő játékosokból olyan csapatot csináljon, amely a következő években rendszeresen résztvevője lesz a legnagyobb futballtornáknak.

Mihajlovic játékosként a Borovo, a Vojvodina és a Crvena zvedza érintésével 14 szezont húzott le a Serie A-ban, ahol a Roma, a Sampdoria, a Lazio, végül az Inter játékosa is volt.

2006 és 2008 között a milánói csapat másodedzője volt, majd dolgozott Bolognában (2008-09, Cataniában (2009-10), legutóbb pedig a Fiorentinát irányította. A firenzei klub tavaly novemberben menesztette a rossz eredmények miatt.