Vágólapra másolva!
A Serie A hétvégi fordulójának csúcsmeccsén a Juventus a Bajnokok Ligája-szereplésre hajtó AS Romát fogadja. A torinóiak aztán a maradék öt fordulóban már nem játszanak rangadót, így a Roma legyőzésével közel kerülhetnek az aranyéremhez. A Milan otthon fogadja majd a Bolognát.

Meghalt egy volt U21-es válogatott focista egy olasz bajnokin

Ollózós gól és a 700. meccsét játszó Del Piero juttatta élre a Juvét

A Juventus az utolsó öt bajnokiját mind megnyerte, ebben a szezonban még nem kapott ki, de csak egy ponttal vezet a Milan előtt, mert a legtöbb (14) döntetlent játszotta a húsz csapat közül. Antonio Conte csapata a vasárnapi, Roma elleni rangadó után már nem kap igazán erős ellenfelet: zsinórban meccsel a tabella utolsó három helyezettjével, majd a jelenleg 14. Cagliarival, a bajnoki szezont pedig a most tizedik Atalanta ellen zárja.

A Roma az utolsó öt fordulóban felváltva nyer és kikap, a sorminta alapján a hétvégén vereség vár rá. A torinói meccs előtt mérvadóbb lehet Luis Enrique csapatának idegenbeli Serie A-mérlege: 5 győzelem, 2 döntetlen, 9 vereség.

A Milan a Bolognát fogadja, amely a kiesés elől sem menekül, és nemzetközi szereplésben sem reménykedhet. Sok rangadó Ibrahimovicékra sem vár, csak május hatodikán, az utolsó előtti fordulóban találkoznak az Interrel.

A forduló valamennyi találkozója egyperces gyászszünettel kezdődik a múlt szombaton elhunyt Piermario Morosini tiszteletére, aki a Pescara-Livorno másodosztályú meccsen esett össze a pályán.

Serie A, 34. forduló:

szombat:
Chievo - Udinese 18
Napoli - Novara 20.45

vasárnap:
Fiorentina - Internazionale 12.30
AC Milan - Bologna 15
Catania - Atalanta 15
Cesena - Palermo 15
Genoa - Siena 15
Lazio - Lecce 15
Parma - Cagliari 15
Juventus - AS Roma 20.45