Vágólapra másolva!
Győzelemmel folytatta szereplését a múlt héten az újpesti vereségével szurkolóit magára haragító Honvéd az NB I-ben. A 25. forduló nyitómérkőzésén a Kispest hazai pályán legyőzte a Siófokot.

NB I, 25. forduló:
Budapest Honvéd - FGSZ Siófok 3-1 (0-0)
Bozsik Stadion, 1000 néző
v.: Veizer
Honvéd: Kemenes - Botis, Debreceni, Lovric, Vidovic - Ivancsics (Hidi, 80.), Johnson, Tchami (Horváth A., 64.), Vécsei - Délczeg, Hadzic (Faggyas, a szünetben)
Siófok: Ribánszki - Fehér Zs., Fejes, Lengyel D., Egerszegi - Kecskés (Kanta Sz., 75.), Melczer (Sowunmi, 69.), Nagy I. (Pál Sz., 58.), Nyári - Haraszti, Simon A.
gól: Lovric (50.), Ivancsics (71.), Faggyas (79.), illetve Simon A. (84.)
sárga lap: Ivancsics (4.), Hadzic (36.), Horváth A. (74.)

Nem sok helyzetet hozott az első félidő, amely során inkább az egy alkalommal a kapufát eltaláló Siófok akarata érvényesült. A Honvéd egy-egy lövést leszámítva képtelen volt feltörni a Balaton-partiak védekezését.

A fordulást követően némi meglepetésre vezetést szerzett a hazai csapat, ettől pedig kissé össze is zavarodott a vendéggárda. Ugyanakkor egyenlíthetett volna ifjabb Mihalecz István együttese, de nagy helyzete kimaradt. Nem sokkal később megduplázta előnyét a Honvéd, az előző fordulóban az Újpest vendégeként büntetőt hibázó Ivancsics volt eredményes.

A három pont sorsát a csereként beálló Faggyas döntötte el egy higgadt lövéssel. A Siófok ezután már csak szépíteni tudott. A fővárosiak ezzel megszakították a Balaton-partiak jó sorozatát, ezt megelőzően ugyanis a Siófok öt bajnokit vívott meg veretlenül.

Egy héttel ezelőtt a Kispest 2-0-s vereséget szenvedett Újpesten, a meccs első félidejében 0-1-nél Ivancsics Gellért ritkán látható lövéssel elhibázott egy büntetőt. Az eset után a Honvéd-szurkolók gúnyos rigmusokban bundával vádolták játékosukat, és többen hazamentek a stadionból. George Hemingway a Pepsifoci.hu-n vezetett blogjában éles kirohanással reagált a vádakra.

"Pályafutásom legnehezebb hetén voltam túl" - nyilatkozta a Siófok legyőzése után a sporttelevíziónak Ivancsics, aki találata után elmondása szerint megköszönte játékostársának, Horváthnak hogy végre a bal lábára adta a labdát, majd kiszaladt Supka Attilához, hogy ezzel is megköszönje, hogy a pályán maradhatott rossz teljesítménye ellenére.