Vágólapra másolva!
A Pepsifoci.hu-n vezetett blogjában George F. Hemingway éles kirohanást intézett a Kispestet bundázással gyanúsító szurkolók ellen. A tulajdonos szerint Ivancsics Gellért a pálya kriminális talaja miatt hibázott büntetőt az újpesti bajnokin. A vezető úgy fogalmazott, a támadók paranoid tippmix fantáziában élnek.

A kispestiek a vasárnapi bajnoki első félidejében 1-0-s hazai vezetésnél jutottak büntetőhöz, Ivancsics azonban ritkán látható hibával szinte kilőtte a stadionból a labdát. A meccset a második félidőben újabb gólt szerző Újpest magabiztosan nyerte.

"Az Újpest pályája kriminális, a felpattanó labda orrba veri a játékosokat" - fogalmazott Hemingway a blogban, és azt is hangsúlyozta, hogy a drukkerek pár héttel ezelőtt még hősként ünnepelték Ivancsicsot, aki három belőtt büntetővel hat ponthoz segítette csapatát.

A vezető zokon vette, hogy a büntető után a kispesti szurkolók egy része "tippmix csalók" rigmussal gúnyolta a játékosokat, egy részük pedig hazaindult. Szerinte el kell gondolkodni azon, hogy kinek kell szégyenkeznie a történtek miatt. "Azoknak, akik rendkívül egységesen kiállnak a klubért, és csapattársaikért, és kiváló edzésmunkával készülnek a mérkőzésekre? Vagy azoknak, akik egy elhibázott büntető után csalást kiáltanak? Azoknak, akik védelmi hibák után saját játékosaikat szidják? Azoknak, akik paranoid tippmix fantáziában élnek, mert nem tudják megkülönböztetni a bűnözőket a hibázóktól?"

Hosszas kifakadása közben Hemingway a kritizált csoport tagjait olyan napfénylovagoknak minősíti, akik csak akkor szurkolnak, ha csapatuk legalább két góllal vezet. "A rágalom az rágalom, függetlenül attól, hogy kitől, ki ellen, és hol hangzott el. Akik ártatlan embereket rágalmaznak, támadják saját csapatukat, és ország-világ előtt próbálják lejáratni azokat, akik az ő szórakozásukat próbálják elősegíteni, az alacsonyak legalacsonyabbja kategóriába tartoznak. Azokhoz pedig, akik tegnap ocsmány, hamis, megalapozatlan, meggondolatlan, sértő, a mi valódi szurkolónkhoz méltatlan, primitív üvöltésükkel lepték el a Szusza Stadiont, csak ennyit mondanék, szégyelljék magukat!"

Az Index arra hívta fel a figyelmet, hogy a találkozó kísértetisen hasonlít egy három évvel ezelőtti, később bundagyanúba keveredett Újpest-Kispest bajnokihoz, melyen Hercegfalvi hasonló módon hibázott tizenegyest a vendégeknél, szintén 1-0-s hazai vezetésnél.

Ivancsics Gellért a Facebookon kommentálta a kihagyott tizenegyesét: "Elnézést kérek minden Kispest-szimpatizánstól a mai büntetőm miatt! Visszacsinálni nem tudom, sajnos elrontottam! Felvállalom a hibámat, úgy, ahogy eddig is."