Vágólapra másolva!
Az MTI összeállítása alapján az elmúlt két évtizedben legalább húsz labdarúgó veszette életét, miután rosszul lett a pályán. A legutóbbi áldozat a livornói Piermario Morosini, aki szombaton esett össze a Pescara elleni bajnokin, és a gyors segítségnyújtás ellenére sem tudták megmenteni az életét.  

1993. február 3. Michael Klein, a Bayer Uerdingen 33 éves labdarúgója, 81-szeres román válogatott, a Dinamo Bucuresti egykori sztárja a csapat edzése után összeesett és meghalt.

1993. szeptember 7. 35 éves korában elhunyt a magyar válogatott kapusa, Zsiborás Gábor. A sportember a válogatott keret egy héttel korábbi edzésén lett rosszul, és eszméletét már nem nyerte vissza.

1998. február 20. Mérkőzés közben meghalt a 47-szeres walesi válogatott Robbie James, aki az alsóbb osztályú Llanelli csapatának játékosedzőjeként szerepelt egy bajnoki találkozón.

2000. október 5. Catalin Haldan, a román válogatott 24 éves játékosa egy barátságos mérkőzésen összeesett, és kórházba szállítás után meghalt.

2001. augusztus 28. Tíznapos kóma után egy moszkvai kórházban elhunyt Szerhij Perkun, a CSZKA Moszkva és az ukrán válogatott 23 éves kapusa, aki a dagesztáni Mahacskalában, a helyi csapat elleni meccsen összefejelt az ellenfél egyik csatárával.

2001. október 2. Edzés közben összeesett, majd a kórházba szállítás után elhunyt Vladimir Dimitrijevic, a jugoszláv Crvena Zvezda 20 éves futballistája. Halálát az orvosi vélemények szerint szívelégtelenség okozta.

2002. július 20. Mérkőzés közben életét vesztette Dárdai Balázs, a Barcs labdarúgója. A német Hertha BSC-ben játszott Dárdai Pál öccse 23 éves volt.

2002. december A macedón Stefan Toleski egy bajnoki találkozó közben összeesett, és szívroham következtében meghalt.

2003. június 26. A Konföderációs Kupán a Kamerun-Kolumbia elődöntőben a 73. percben összeesett, és meghalt Marc-Vivien Foé, a Manchester City 28 éves kameruni középpályása.

2003. július 3. Edzés közben rosszul lett, és a kórházban elhunyt Max, a brazil Botafogo 21 éves hátvédje. Halálát szívroham okozta.

2004. január 25. A Vitoria Guimaraes elleni bajnoki találkozó utolsó pillanataiban a Benficát erősítő magyar válogatott csatár, Fehér Miklós összeesett, és noha kórházba szállították, az életét már nem tudták megmenteni.

2004. március 1. Egy ütközés után a pályán összeesett, majd a kórházba szállítást követően elhunyt Danny Ortiz, a guatemalai bajnokságban szereplő Municipal 28 éves válogatott kapusa.

2004. június 3. Csapata edzésén összeesett, és a pályán meghalt Szabó István, az NB III-ban szereplő Uraiújfalu játékosa. A 26 éves középpályás az esti tréningen váratlanul a földre zuhant, a csapat edzője és társai rögtön a segítségére siettek, szívmasszázzsal és mesterséges lélegeztetéssel próbálták meg újraéleszteni. Az eset után negyedórával érkezett meg a mentő és a háziorvos: két és félórán keresztül küzdöttek a futballista életéért, többször defibrillálták, de már nem tudták megmenteni.

2004. október 28. Mérkőzés közben összeesett, majd a kórházbaan elhunyt Serginho, a brazil Sao Caetano hátvédje. Paulo Sergio de Oliveira Silva tragédiáját szívelégtelenség okozta.

2005. február 8. Edzés közben összeesett Nedzad Botonjic, a szlovén Ljubljana kapusa. A 27 éves sportoló a gyors orvosi beavatkozás ellenére is meghalt.

2006. január 6. Életének 32. évében váratlanul elhunyt Cipruson Zavadszky Gábor, a magyar válogatott korábbi középpályása. A tragédiát a boncolás alapján szívroham és tüdőembólia okozta.

2007. augusztus 28. Huszonkét éves korában elhunyt Antonio Puerta, az UEFA-kupa-győztes FC Sevilla jázékosa, aki a Getafe elleni, hazai bajnoki mérkőzésen elvesztette az eszméletét. A futballista a találkozó 35. percében esett össze a pályán, csapattársai siettek a segítségére, megakadályozva, hogy lenyelje a nyelvét. Puerta hamarosan visszanyerte eszméletét, és segítséggel ugyan, de a saját lábán hagyta el a játékteret. Később az öltözőben ismét elájult, újra kellett éleszteni, kórházba került, ahol három nap múlva elhunyt.

2009. augusztus 8. Szívleállás következtében meghalt Dani Jarque, az Olaszországban edzőtáborozó Espanyol labdarúgócsapatának 26 éves kapitánya. A játékos délelőtt együtt edzett társaival, majd kora este, amikor éppen várandós barátnőjével beszélt telefonon, összeesett covercianói hotelszobájában.

2009. november 8. Koszorúér-elzáródás okozta Takács Lajos, a Videoton korábbi labdarúgójának halálát. A 38 esztendős Takács csereként lépett pályára a megyei I-es Martonvásár csapatában a Pálhalma elleni találkozón, majd az öltözőben rosszul lett. Ekkor még sikerült az orvosoknak újraéleszteniük, de később ismét rosszul lett, leállt a szíve, és már nem sikerült megmenteni az életét.

2011. augusztus 4. Két nappal azután, hogy összeesett a pályán, a kórházban elhunyt Macuda Naoki korábbi válogatott japán játékos. A 34 éves hátvéd a harmadosztályú Matsumoto Yamaga edzésén veszítette el az eszméletét, az orvosok szerint hőgutát, majd szívrohamot kapott.

2012. április 14. Piermario Morosini, a Livorno középpályása szívroham következtében a pályán esett össze a Pescarában vívott olasz másodosztályú bajnoki mérkőzésen. Az azonnali orvosi segítségnyújtást követően a pescarai Santo Spirito kórházba szállították a 25 éves játékost, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.