Vágólapra másolva!
Futács Márkó góljával győzte le a Portsmouth a Doncaster Roverst az angol másodosztályban. A magyar csatár a 76. percben állt be, és a 93. percben vitte be a kulcsfontosságú találatot.

Championship, 43. forduló:
Doncaster Rovers - Portsmouth 3-4
gól:
Beye (3.), Robert (5.), Coppinger (67.), ill. Halford (59. és 65., mindkettőt büntetőből), Kitson (90.), Futács (93.)
piros lap: Beye (57.)

"Az elmúlt hetekben rendre a cserepadra jelölt az edzőnk, amit azzal magyarázott: kicsit le akarta venni a vállamról a terhet, mert fiatal vagyok, és a csapat kiesés ellen folytatott harca láthatóan rám is nyomást gyakorolt. Ráadásul felépült Luke Varney is, aki a sérülése előtt vezette a házi góllövőlistát" - magyarázta a történtek hátterét Futács.

"A doncasteri bajnoki szörnyen kezdődött a számunkra, a házigazda gyorsan kétgólos előnyt szerzett, de David Kitson korai beállítása jó húzásnak bizonyult, felpörgette a játékot, és egyenlítettünk. Ám hiába dominált a csapat, ismét hátrányba kerültünk, ami után kaptam én meg a lehetőséget. A végjátékban egyenlítettünk, majd a hosszabbítás utolsó percében egy beadást követő csúsztatás után elém került a labda, toltam rajta egyet, és körülbelül nyolc méterről a kilépő védők és kapus mellett ballal a hosszú sarokba lőttem. Hihetetlen érzés volt, rohantam a szurkolókhoz, akik végig mellettünk voltak, és elképesztő őrjöngés vette kezdetét. Fontos három pontot szerzetünk, és bízom benne, hogy kedden a Crystal Palace-t is legyőzzük, talán már velem a kezdőben."

A Portsmouth 37 ponttal az utolsó előtti, 23. helyen áll, a már nem kieső Bristol Citynek 44 pontja van. A bajnokságból három forduló van hátra.