Vágólapra másolva!
Berki Krisztián ismét a magyar futballban vállalna szerepet, a korábbi Fradi-vezér az NB II-ben szereplő Vác csapatát kereste meg egy angol cég megbízásából - értesült a Nemzeti Sport.

"Megalapozott üzletről van szó" - nyilatkozta a sportnapilapnak Berki Krisztián.

"Az angol Aspire Group and Associates képviseletében tárgyalok. Egy fejvadász cégen keresztül kerültem kapcsolatba az angolokkal. A megbízás egyértelmű volt, futballcsapatot találni Budapesten vagy a vonzáskörzetében. Jelen pillanatban minden fővárosi nagycsapatnak van tulajdonosa. Ezért kezdtünk el tárgyalni Vácon nagyjából másfél hónappal ezelőtt. "

Berki elmondta, hogy az angol cég nem a futball kft. tulajdonosát, hanem a klub elnökét, Bodonyi Bélát kereste meg, és nemcsak őt, hanem Vác város irányítóit is.

"Mi megtettük az ajánlatunkat, aláírtuk az előszerződést, és ügyvédi letétbe tettük az általunk felajánlott összeget. A többi már nem rajtunk múlik. Ha az egyesület visszaveszi a futball kft. kilencvenkilenc százalékát a jelenlegi tulajdonostól, természetesen tartozásmentesen, a garanciáknak megfelelően, akkor mi átvesszük az NB II-es labdarúgócsapatot. Negyvenöt napos határidőt szabtunk meg, ebből még harminc hátravan. Reményeink szerint nyártól lehet tulajdonosváltás Vácon. Az én dolgom most, hogy összehozzam és lebonyolítsam az üzletet. Nem titok, ha létrejön a megállapodás, társtulajdonosként, vagy mondjuk így, kisebbségi tulajdonosként szerepet vállalok."

A Vác az NB II Keleti csoportjának 11. helyén áll.

Berki Krisztián korábban a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója volt, de nem vált el szépen a klubtól. Korábban a Blikk arról számolt be, hogy mintegy ötmillió forint értékű műszaki cikk tűnt el a Ferencváros Labdarúgó Zrt.-nél az elmúlt években, Kubatov Gábor, az FTC elnöke akkor azt mondta, hogy szerinte a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál is vallomást kellene tennie Berki Krisztiánnak, aki azonban nem foglalkozik az üggyel.

Májusban a Blikk bemutatott egy dokumentumot, amely a lap szerint azt bizonyítja, hogy Berki Krisztián még a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójaként több tételben felvett 25 millió forintot. Berki idejében állítólag a lakásbérlésekkel és az utánpótlásban dolgozók fizetésével, de a játékosok bérével is csaltak a Fradinál.