Vágólapra másolva!
Több más edzővel Víctor Munozt is beajánlották a Diósgyőr labdarúgócsapatának kispadjára - ismerte el Dudás Hunor. A DVTK ügyvezető igazgatója elmondta, komolyabb fizetést is adnának az új edzőnek, hiszen áldozni kell a sikerért.

Benczés Miklós menesztése óta ideiglenesen Szentes Lázár szakmai igazgató irányítja a csapatot, de a vezetőség még az idei szezonban szeretné megtalálni Benczés utódját, aki valószínűleg egy külföldi edző lesz. A Borsod Online megkérdezte Dudás Hunor ügyvezetőt, hogy igazak-e a hírek, amelyek szerint az 55 éves spanyol Víctor Munoz is a kiszemeltek között van.

"Persze, tudom ki ő, de az edzőkérdéssel még nem foglalkoztunk" - felelte Dudás Hunor.

"Őt is beajánlották, gondolom, a menedzsere fontosnak tartotta ezt a sajtó nyilvánossága révén a közvélemény tudomására hozni, valamilyen ok miatt. Egyébként most, hogy híre ment annak, hogy edzőt váltunk, hogy új szakvezetőt keresünk a csapat mellé, beindultak a menedzserek, boldog-boldogtalan küldi az ajánlatokat, amelyen nem ritkán 10-20 edző neve is szerepel. Ezeket kellene átnéznünk, elemeznünk, de még hozzá sem kezdtünk ehhez a feladathoz."

Víctor Munoz 1981 és 1988 között hét évig volt a Barcelona játékosa, 224 meccsen játszott a katalánoknál, KEK-et és spanyol bajnoki címet is nyert a csapattal, hatvanszor volt spanyol válogatott, edzőként a Zaragozával Spanyol Kupa- és spanyol Szuperkupa-győzelmet aratott, de megfordult többek között a Mallorcánál, a Villarrealnál és a Panathinaikosznál is, legutóbb a svájci Neuchatel Xamaxot irányította.

A Borsod Online azt is felvetette a DVTK ügyvezetőjének, hogy a jelenlegi erős spanyol vonal miatt eléggé életképesnek tűnik az a feltételezés, hogy spanyol szakember kezébe kerül a diósgyőri csapat irányítása, és ebben segíthet akár Javier Reyes is, a DVTK spanyol erőnléti edzője, aki a múlt héten hazautazott néhány napra.

"Javier Reyes hazautazása és az edzőkeresés között nincs összefüggés, az erőnléti edzőnket azért engedtem haza, mert edzőképzésen kellett részt vennie" - mondta Dudás Hunor, aki arra a megjegyzésre, hogy ez remek alkalmat szolgáltathatott arra, hogy kollégái között rátalálhasson egy potenciális jelöltre, így reagált: "Nem bíztam meg ilyen feladattal Javier Reyest."

Egy külföldi szakember vélhetően havi több tízezer eurós fizetést is kér majd, de Dudás szerint ez nem lehet akadály. "Nem tudom, hogy mennyit kér majd az, aki nekünk is megfelel, biztosan nem lesz olcsó, de áldozni kell erre, mert ahhoz, hogy aratni tudjunk, ahhoz vetni kell."

A Borsod Online megkérdezte az ügyvezetőt arról is, hogy a jövő évi játékoskeret kialakításában mekkora mozgástere lehet az új vezetőedzőnek, maradnak-e a lépésről lépésre történő fejlesztésnél, vagy ha kell, kicserélik akár a csapat felét is, mint ahogy azt tették a Videotonnál Paulo Sousa érkezése után.

"Az optimális az lenne, ha az új edző már a következő szezon előtt megismerné a keretet, és ezek alapján tenne javaslatot a játékoskeret alakítására. Mi eddig is a lépésről lépésre való fejlődés hívei voltunk, és ettől nem kívánunk eltérni a jövőben sem, azaz biztos, hogy nem fogjuk a fél csapatot lecserélni. A meglévő játékoskeret posztonkénti erősítése jöhet szóba, az eddigiekhez hasonló léptékekkel."

Az újonc DVTK a hatodik helyen áll az NB I-ben.