Vágólapra másolva!
Közel kilenc órás májátültetésen esett át kedden Eric Abidal, a Barcelona francia védője. A Getafe elleni bajnokin hetvenezren skandálták a játékos nevét a 22. percben.

Andoni Zubizarreta, a katalán csapat sportigazgatója elmondta: Abidalt a találkozó ideje alatt műtötték meg. A Camp Nouban 76 041 szurkoló a válogatott játékost éljenezte, többen transzparenseket feszítettek ki. A legnagyobb taps Abidal mezszámára utalva a 22. percben kezdődött.

A 32 éves Abidalnak tavaly tumort távolítottak el a májából, majd néhány hónappal később már pályára lépett a Manchester United ellen megnyert Bajnokok Ligája-döntőben. Később kiderült, transzplantációra van szükség. A donor a játékos unokatestvére, Gerard volt.

"Most várnunk kell 48 órát, hogy felmérhessük az állapotát. Hamarosan többet tudunk majd, de a következő tíz nap döntő lehet a gyógyulásban. Erősen hiszünk benne, mert erős a fizikuma" - nyilatkozta Josep Guardiola edző.

A Barcelona a kedd esti meccset 4-0-ra nyerte. Pep Guardiola vezetőedző a győzelmet Abidalnak és unokatestvérének ajánlotta.