Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre a másodosztályú MTK jutott be elsőként a labdarúgó Magyar Kupa fináléjába, miután az elődöntő keddi visszavágóján 2-0-ra győzött az élvonalban bajnoki címvédő Videoton otthonában, így összesítésben egy góllal jobbnak bizonyult riválisánál.

Eredmény, MK-elődöntő, visszavágó:
Videoton - MTK 0-2 (0-2)
Székesfehérvár, Sóstói-stadion
v.: Farkas Á.
Videoton: M. Bozovic - Brachi (Torghelle, 41.), Vinícius, Caneira, Szolnoki - Tóth B., Mitrovic (Kovács I., 69.) - Gyurcsó (Oliveira, 46.), Sándor Gy., Walter Lee - Nikolics
MTK: Hegedűs L. - Wolfe, Kálnoki Kis, Szekeres A., Vadnai - Kanta J., Vukmir, Frank (Nikházi (46.), Zsidai - Könyves (Vass, 88.), Tischler
gól: Kanta (21.), Tischler (31.)
piros lap: Walter (81.), illetve Tischler (72.), Nikházi (81.)
továbbjutott: az MTK 4-3-mal.

Nikolics lesgólja után az első kapura lövésből vezetést szerzett az MTK: a 21. percben Kanta 20 méteres szabadrúgása csodálatosan csavarodott a bal felső sarokba (0-1).

Fel sem ocsúdhatott a bajnoki címvédő, tíz perc múlva már a második gólt kapta. A 31. percben Könyves kiváló labdával ugratta ki a középen kiugró Tischlert, aki kicsit jobbra kisopdródva úgy emelt a jobb sarokba, hogy a vetődő Bozovic ujjheggyel még beleért a labdába (0-2).

A 38. percben Nikolics közelről a bal kapufát találta el, majd az első játékrész hosszabbításában a zentai születésű támadó újabb lesgólt szerzett.
Szünet után sem változott a játék képe, a Videoton többet birtokolta a labdát, a 66. percben Vinícius is fejelt egy lesgólt, amit ugyancsak érvénytelenített a játékvezető.

A 72. percben megfogyatkozott az MTK, Tischler második sárga lapja után mehetett az öltőzőbe. Kilenc perc múlva még kétszer villant a piros lap, Nikházi visszahúzott lábbal odacsúszva buktatta Walter Lee-t, aki felpattant és hátulról törlesztve fellökte az MTK-játékost, Farkas játékvezető mindkettőt kiállította.

A hajrában még kimaradt egy ordító Videoton-helyzet, Torghelle fejesét Hegedűs bravúrral kiöklözte, Nikolics viszont túl nagy gólt akart lőni, és hat méterről a kaput sem találta el.

Maradt a 0-2, így óriási meglepetésre a másodosztályú MTK jutott 4-3-as összesítéssel a Magyar Kupa döntőjébe.

Az NB II Nyugati csoportjában toronymagasan listavezető fővárosi csapat 2004 óta az első csapat, amely másodosztályúként kerül az MK döntőjébe. Nyolc éve a Budapest Honvédnak sikerült ez a bravúr.

A finálét május elsején rendezik.

A másik ágon a Debrecen 2-1-es előnyről várhatja a szerdai, újpesti második felvonást.