Vágólapra másolva!
A Kecskemét simán, 4-2-re nyert a Vasas vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján. Az angyalföldi csapat története során még soha nem győzött a Kecskemét ellen az első osztályban.

Nem jöttek be az edzőváltások, ikszelt a Videoton és a DVSC - tabella, góllövőlista

OTP Bank Liga, 23. forduló:
Vasas - Kecskeméti TE 2-4 (0-3)
Illovszky Stadion, 1500 néző
v.: Iványi
Vasas: Ilizi - Tóth B., Tóth M., Kovács G., Katona M. - Dajic, Mehmedagic, Bárányos (Kiss T., 80.), Ferkó (Farkas Z., 75.), Huszárik - Szabó B. (Csoór, 68.)
Kecskemét: Németh G. - Koszó, Balogh B., Varga R., Mohl - Alempijevic (Pekár, 28.), Cukic (Tölgyesi, 81.), Litsingi, Savic (Bertus, 76.) - Lencse, Tököli
gól: Kovács G. (46.), Dajic (84.), illetve Alempijevic (5.), Lencse (7.), Pekár (43.), Tököli (73.)
sárga lap: Dajic (36.), Ferkó (74.) illetve Savic (40.), Varga R. (83.), Tölgyesi (87.)

Nagyszerűen kezdett a Kecskemét: Alempijevic már az ötödik percben vezetést szerzett, ráadásul Lencse - Tököli önzetlenségének köszönhetően - két perccel később megduplázta az előnyt. Sokáig úgy tűnt, hogy a Kecskemét nem dönti el a három pont sorsát már az első félidőben, ugyanis több ígéretes kontrát is elhibázott a befejezéseknél, azonban a 43. percben Lencse remek sarkazását a csereként beállt Pekár értékesítette, háromgólosra növelve a különbséget.

A fordulást követően pillanatok alatt szépített a Vasas, és ezt követően is több lehetősége volt Urbán Flórián csapatának a felzárkózásra, de ezekkel nem tudott élni. Ezzel szemben a Kecskemét sokadik ziccerét Tököli révén értékesítette. A hajrában a sokat küzdő Dajic még kozmetikázott az eredményen, de a vendégek így is könnyedén gyűjtötték be a három pontot.

"Megvertük saját magunkat, pedig megbeszéltük, melyek a Kecskemét erősségei. itt nem fújtak be nekünk egy olyan büntetőt, amit egy hete az Üllői úton a Fradinak igen. Nem szeretek a bírókkal foglalkozni, de ha kell velük foglalkoznom, akkor fogok is" - nyilatkozta dühösen Urbán a Sport TV-nek.