Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök arról döntött, hogy a Ferencvárosi Torna Club Üllői úti sporttelepének egy részét értékesítsék - jelent meg a Magyar Közlönyben.

"Olyanok voltunk, mint két westernhős" - így szerezték vissza McCabe-től a Fradi-stadiont

A kormányhatározat ezen pontja szerint azt a területet eladják, amely nem szükséges egy nemzetközi mérkőzések megrendezésére alkalmas stadion építéséhez.

"Budapest, IX. kerület 38293/75 hrsz. alatt nyilvántartott, természetben 1091 Budapest, Ülloi u. 129. és 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 34-36. szám alatt található ingatlan - nemzetközi labdarúgó szervezetek eloírásainak megfeleloen kialakított - nemzetközi labdarúgó mérkozések lebonyolítására is alkalmas labdarúgó stadion létesítéséhez szükségtelen részének piaci alapon történo értékesítési lehetosége megvizsgálása" - olvsható a Magyar Közlönyben.

Emellett a nemzeti fejlesztési miniszternek gondoskodnia kell a stadion létesítéséhez szükséges terület sporttevékenységet szolgáló hosszú távú hasznosításáról.

A kormány friss döntésével a december 23-i határozatának egy részét vonta vissza. Akkor úgy foglalt állást, hogy az ingatlanegyüttest 50 évre a Fradiváros Vagyonkezelő Zrt. vagyonkezelésébe adja.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke a Facebook-oldalán ennyit reagált: "Hamarosan megkezdődik az új stadion terveinek ismertetése és a vele kapcsolatos konzultációk. Jövő héten találkozunk. Minden tanácsra szükség lesz!"

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

December 23-án derült ki a Magyar Közlönyből, hogy az állam nettó ötmilliárd forintért visszavásárolja az Üllői út, Könyves Kálmán körút találkozásánál lévő FTC-ingatlant a tulajdonos Kevin McCabe-től úgy, hogy a vételár kifizetésekor az állam érvényesíti a tulajdonossal szemben fennálló, elmaradt stadion-felújításból származó 1,2 milliárd forintos követelését.