Vágólapra másolva!
A REAC korábbi labdarúgója, Pomper Tibor bevallotta, hogy részt vett két mérkőzés manipulálásában, de a Nemzeti Sportnak azt mondta, hogy tiszta a lelkiismerete, mert több oka volt annak, hogy idáig jutott. Szerinte több edző is a bundaügyet használja fel, hogy megmagyarázza a gyengébb eredményeket.

"Nem tagadtam, hogy a REAC játékosaként részt vettem két bajnoki mérkőzés eredményének befolyásolásában. Ismertették velem, hogy mivel gyanúsítanak, én pedig feltettem a kezem, és mindent elismertem" - nyilatkozta a napilapnak Pomper Tibor, aki a Központi Nyomozó Főügyészség és a Nemzeti Nyomozó Iroda szerint 2008 és 2009 között két meccset manipulált.

Amikor Pompert arról kérdezték, hogy miért bundázott, így válaszolt: "A hajléktalan nem annak születik, hanem azzá válik. Amikor a sokadik klubvezető tette meg velem, hogy kiseb-nagyobb összegekkel adós marad, vagy éppen úgy gondolja, hogy nem akarja kifizetni a megállapodás szerinti járandóságomat, az ember nehéz helyzetbe kerül. Megesett az is, hogy egy volt klubom vezetője bejött az öltözőbe, lepöccintette a hamut a szivarjáról, és közölte, hogy nem tetszett neki a meccs, ezért félévi prémiumunkat elveszi. Aztán akadt olyan is, aki négymillióval volt adósom, és azt mondta, hogy maradhatok a klubnál, de minden nap hat edzést tart nekem, ameddig fel nem állok, hogy nem akarok itt futballozni, és a pénzről is lemondok. Nem akarom magam mentegetni, mert hibáztam, de azért az ügy hátterében ez is ott van. Bármennyire is furcsán hangzik, de nekem tiszta a lelkiismeretem."

A 34 éves focista legutóbb a harmadosztályú Dabasban játszott, de a REAC mellett futballozott a BVSC-nél, a Dunaferrnél, a Ferencvárosnál, a Honvédnál, a Videotonnál és a Győri ETO-nál is. Ahogy fogalmazott, nem akar az ártatlanság vélelme mögé bújni, viszont furcsállja, hogy sokan most előzetesben vannak, ugyanakkor "néhányan a régebbiek közül a tévében ünnepeltetik magukat, hogy annak idején milyen látványos, közönségszórakoztató bundameccseket játszottak."

Pomper Tibor szerint több edző is takarónak használja a bundaügyet, pedig nem feltétlenül ezért voltak sikertelenek a csapataikkal. "A rossz eredményeket azzal magyarázzák, hogy a játékosaik eladták a meccseket. Nem akarok mellébeszélni, talán nyers is vagyok, de van olyan edző, akivel nagyon szívesen találkoznék, megölelném, és megmondanám neki, hogy nem azért volt sikertelen, hanem mert nem tud egy normális edzést tartani, és szakmailag gyenge. Ezt csak úgy barátilag tenném meg."

A szóban forgó edző állítólag egyszer azt nyilatkozta, hogy a gyerekei életére esküszik, hogy soha nem bundázott. "Nem ő az első, aki ilyet mond, és nem is az utolsó. Egyébként sosem esküszöm a gyerekem életére. Ez tisztességtelen lenne a családommal szemben, és ha a gyerekem édesanyja ilyet hallana, biztos megcsavarná a fülemet."

Pomper Tibort egyszer már eltiltották bundázásért, a 2003. május 14-i Videoton-Honvéd NB I-es bajnokival kapcsolatban, akkor nyolc hónapot kapott.