Vágólapra másolva!
Bár a meccs nagy részében nem találta a nyitját ellenfele védelmének, végül 2-0-s győzelmet aratott a Blackburn otthonában a listavezető Manchester United, ezzel ötpontosra növelte előnyét a Manchester City előtt a Premier League élén.

Premier League, 31. forduló:
Blackburn - Manchester United 0-2 (0-0)
gól
: Valencia (80.), A. Young (85.)

A MU-t a bajnoki címért zajló versenyfutás mellett a törlesztés is motiválhatta, a kiesés ellen küzdő Blackburn ugyanis december 31-én 3-2-es győzelemmel jött haza az Old Traffordról a két csapat legutóbbi PL-meccsén.

A manchesteriek hiába uralták végig az első félidőt, a szünet előtt De Geának kellett megtartania a döntetlent. A spanyol kapus előbb Martin Olsson bombáját, majd Hanley fejesét ütötte mutatós bravúrral szögletre.

Fordulás után is a hazaiaknak voltak nagyobb helyzeteik a manchesteri fölény ellenére. A folytatásban növelte a tempót a MU, és tíz perccel a vége előtt feltörte a hazai védelmet. A vezetéshez zseniális villanás kellett, Valencia beadás helyett éles szögből tüzelt a hosszú sarokba (0-1). Öt perccel később Ashley Young hasonlóan szép lövést küldött a bal oldali kapufa mellé a védők gyűrűjéből (0-2).

A United előnye öt pontra nőtt a szombaton csak döntetlenig jutó City előtt a Premier League élén.