Vágólapra másolva!
Menesztették posztjáról Benczés Miklós vezetőedzőt és Vitelki Zoltán pályaedzőt a Diósgyőrnél. Ideiglenesen Szentes Lázár szakmai igazgató veszi át a az NB I-ben ötödik helyen álló labdarúgócsapat irányítását.

"Kerestük az elmúlt hetek, hónapok gyenge teljesítményének az okait, és arra a döntésre jutottunk, hogy a csapatnak új impulzusra van szüksége, mert megbomlott a csapat és az edző közti harmónia" - nyilatkozta Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója a klub honlapján. A klub ezért hétfőn közös megegyezéssel felmentette a vezetőedzői illetve pályaedzői feladat ellátása alól Benczés Miklóst és Vitelki Zoltánt, akikre a klub utánpótlásában számítanak a továbbiakban.

"Nem készültünk erre az edzőváltásra, és nem is akarunk elhamarkodott döntést hozni. Egy felkészült, nyelveket beszélő külföldi szakembert keresünk, aki hosszabb távon is biztosítéka lehet a DVTK sikereinek. Amíg őt meg nem találjuk - maximum a bajnokság végéig - Szentes Lázár szakmai igazgató veszi át a csapat irányítását."

A szakmai stábban marad Veréb György és Javier Reyes, a további segítők pedig a klub utánpótlásából érkeznek.

Az őszi szezont a Diósgyőr a harmadik helyen kezdte, a bajnokságban tavasszal kikapott a Kecskeméttől és a Videotontól, legyőzte a Pápát és az Újpestet, legutóbb pedig meglepetésre kikapott a Siófoktól is, így visszacsúszott az ötödik helyre a tabellán.