Vágólapra másolva!
Féléves kihagyás vár a novemberben szívműtéten átesett Antonio Cassanóra. Az olasz válogatott focistájának így a nyári Eb-n való szereplése is erősen kérdésessé vált.

"Sokkoló volt, ami történt, a legfontosabb az volt, hogy valahogy visszarázódjak a mindennnapokba" - idézte a Skysports.com a Milan csatárát. "Hat hónapot kell várnom, hogy játszhassak, addig csak sétálok, sétálok, sétálok."

A 29 éves futballistát azután operálták meg, hogy az AS Roma elleni, október 29-i bajnoki mérkőzést követően a hazaúton rosszul lett, szédülésre, látási és beszédproblémákra panaszkodott, majd kiderült, szívprobléma okozta a tüneteket.

Elképzelhető, hogy az olasz válogatottat irányító Cesare Prandellinek egy másik csatárát is nélkülöznie kell, Giuseppe Rossi szintén versenyt fut az idővel, hogy térdsérüléséből felépüljön az Eb-re. Prandelli emiatt azt tervezi, hogy a februári USA elleni barátságos meccsen a veterán Antonio Di Natalénak ad lehetőséget a csatársorban a fiatal Mario Balotelli mellett.

Az ukrán-lengyel közös rendezésű kontinensviadalon az olaszok a C jelű csoporba kerültek, első meccsüket a címvédő spanyolokkal játsszák június 10-én.