Vágólapra másolva!
Két topligában bajnoki-, további kettőben kupameccseket rendeztek karácsonykor. Legjobban pedig a latin futball fiai teljesítettek: három spanyol mellett két argentin és egy-egy brazil, portugál, valamint uruguayi játékos is beverekedte magát a csapatba.

Kapus:

Sven Ulreich (német, Stuttgart): A német kupában Hajnal Tamás klubja a legjobb nyolc közé jutásért a Hamburgot fogadta. A svábok 2-1-es győzelme várható volt, azonban a játék képe alapján a HSV is simán nyerhetett volna. A stuttgarti kapus, Ulreich azonban elképesztő formában védett, a Kickertől a legjobbnak számító egyes osztályzatot kapta.

Hátvédek:

Román Golobart (spanyol, Inverness): Skóciában december 24-én is bajnoki fordulót rendeztek, amelynek során az Inverness Caledonian Thistle 2-1-re verte az Aberdeent. A hazaiak spanyol védője, Golobart rögtön az első percben sárga lapot kapott, de ez sem vetette vissza, a második félidőben gólt szerzett, és végigjátszotta a meccset.

Victor Ruíz (spanyol, Valencia): Nem csak a Barcelona aratott gólzáporos diadalt a spanyol kupában az év végén, a Valencia a Cádiz ellen nyert 4-0-ra, és jutott be a legjobb 16 közé. Az első találatot a hazaiak bekkje, Victor Ruíz szerezte, aki ezen a találkozón maximálisan kihasználta, hogy hátul kevesebb dolga volt.

John Terry (angol, Chelsea): A válogatott középhátvédre akár hosszú eltiltás is várhat rasszizmus miatt, azonban a teljesítményén ebből semmi sem látszott meg a Tottenham Hotspur elleni rangadón. A védő a tőle megszokott elszántsággal futballozott, játékát André Villas-Boas is kiemelte.

Rodrigo Taddei (brazil, AS Roma): A rómaiak nyáron kinevezett mesterét, Luis Enriquét sokan kritizálták taktikai húzásai miatt, de egy változtatása remekül bevált. Az eddig középpályásként alkalmazott Taddeit a védelem bal oldalára állította, ahol kiválóan futballozik, a héten a Bologna elleni bajnokin gólt is szerzett.

Középpályások:

Nani (portugál, Manchester United): A Vörös Ördögök meglepően simán verték a Fulhamet, az 5-0-s sikerben nagy szerepe volt a portugál szélsőnek, aki Danny Welbeck és Ryan Giggs gólját előkészítette, a két találat között pedig maga is eredményes volt.

Thiago Alcántara (spanyol, Barcelona): A katalánok nem lazsálták el a Hospitalet elleni kupameccs visszavágóját, pedig az első mérkőzésen idegenben is nyerni tudtak. A Barca 9-0-al búcsúztatta az évet, a középpályán a mindössze húszéves Thiago Alcántara kiválóan futballozott, nem csak a két találata miatt.

Barcelona-Hospitalet 9-0


Marco Reus (német, Mönchengladbach): Az év nagy felfedezettje Németországban továbbra is bombaformában játszik. A kupában a Schalke ellen kétszer is eredményes volt, ennek köszönhetően a Borussia máris a legjobb nyolc között van.

Ricardo Álvarez (argentin, Internazionale): A milánóiak közel 12 millió eurót fizettek a nyáron az argentin középpályásért a Vélez Sarsfieldnek, de sokáig úgy tűnt, hogy ez csak kidobott pénz volt. Az év végére azonban Álvarez kezdett formába lendülni, és a Lecce elleni bajnokin nem csak betalált, hanem gólpasszt is adott.

Csatárok:

Sergio Agüero (argentin, Manchester City): A manchesteriek továbbra is ellenállhatatlannak tűnnek a Premier League-ben, és még mindig kétpontos az előnyük a városi rivális United előtt. A múlt heti bajnokin a Stoke City ellen a csatárok közül ezúttal Agüero vitte a prímet, a támadó kétszer volt eredményes.

Edinson Cavani (uruguayi, Napoli): A nápolyi együttes remek karácsonyi ajándékkal kedveskedett drukkereinek, hiszen az év utolsó bajnokiján 6-1-re verte a Genoát. Természetesen Cavani nem adta két gólnál alább, már a 24. percben megszerezte második találatát.


www.global-soccer.eu