Vágólapra másolva!
Bundagyanú miatt küldték el idény nyáron a Lokomotivtól az Anzsi kispadjára kedden szerződtetett Jurij Krasznozsant. Dzsudzsák Balázsék új edzője idén májusban éppen a Mahacskala elleni vereség miatt vesztette a moszkvai klubelnök bizalmát.

Jurij Krasznozsan (képünkön) 2004-ben a Szpartak Nalcsik kispadján lett először felnőtt csapat vezetőedzője, az együttessel 2005-ben feljutott az élvonalba, 2010-pedig ottani legjobb eredményét elérve a 6. helyen végzett. A szezon végén az edző a Lokomotiv Moszkvához szerződött, ahonnan azonban idén júliusban menesztették.

Forrás: AFP

A moszkvai klub elnöke, Olga Szmorodszkaja több orosz lap egybecsengő értesülése szerint azzal vádolta meg Krasznozsant, hogy az Anzsi elleni bajnokin szándékosan követett el súlyos hibákat, vagyis vereségre játszatta a csapatát.

A május 27-én játszott találkozón az Anzsi 2-1-re győzött a Lokomotiv otthonában, Szmorodszkaja szerint már a hazai csapat összeállítása is megalapozta a vereséget. A Lokomotiv igazgatótanácsa júliusban egy ötórás ülés után az elnök pártjára állt, és úgy döntött, elküldik a vezetőedzőt.