Vágólapra másolva!

Orosz kezekben a korábbi BL-döntős, most a másodosztályban szenvedő Monaco

A Dmitrij Ribolovljev orosz milliárdos érdekeltségébe tartozó Monaco Sport Invest (MSI) többségi tulajdont szerzett a jelenleg a francia labdarúgó-bajnokság második vonalában érdekelt AS Monacóban.

A cég, amely a részvények 66,67 százalékát szerezte meg, a következő négy évben mintegy 100 millió eurót tervez befektetni - közölte honlapján a klub. A maradék bő 33 százaléknyi részvényt a hercegség érdekeit képviselő társaság (Association sportive de Monaco Football Club) ellenőrzi.

II. Albert herceg a közelmúltban találkozott a Monacóban élő Ribolovljevvel, aki a Forbes magazin szerint a világ 93. leggazdagabb embere, és az uralkodó utóbb üdvözölte a megállapodást. "Ez új fejezetet nyit a hercegség számára oly drága futballcsapat történetében. Kívánom, hogy az együttes fokozatosan visszanyerje az erejét, melynek révén a múltban Monaco sportéletének éke volt" - fogalmazott II. Albert. Ribolovljev számára - amint azt megjegyezte - "a tranzakció nem csupán tulajdonszerzés volt, hanem egy új, hatékony együttműködés kezdete".

Az AS Monaco 34 évnyi élvonalbeli tagság után idén visszacsúszott a másodosztályba, ahol szintén nagyon gyengén szerepel: 18 forduló alatt mindössze egy győzelmet könyvelhetett el. Az 1924-ben alapított hercegségbeli klub hétszer nyert bajnokságot és ötször kupát Franciaországban, emellett 1992-ben a KEK-ben, 2004-ben pedig a Bajnokok Ligájában döntős volt.