Vágólapra másolva!
A holland De Telegraaf című lapnak nyilatkozott először Esteban Alvarado, az Alkmaar kapusa, mióta egy szerdai mérkőzésen megrugdosta a rátámadó huligánt. A Costa Rica-i játékos piros lapot kapott, ám a holland szövetség azóta ezt visszavonta.

"Olyan ember vagyok, aki a saját sorsát irányítja. Nem gondoltam rá, hogy a támadóm drog, vagy alkohol hatása alatt lehet, csak megvédtem magam tőle" - mesélt az érzéseiről Alvarado.

"Hála az égnek van egy őrangyalom. Hirtelen felmorajlott a lelátó, a bíró pedig sípolt, és a sarokra mutatott, ahonnan a huligán beszaladt. Mikor megfordultam, láttam, hogy rám ugrik. Mivel a levegőben volt, ki tudtam védeni a támadást. Egyértelműen bántalmazni akart, súlyosan megsérülhettem volna, ha sikerül a terve" - emlékezett a történtekre Alvarado. "Nagyon megijedtem, az jutott eszembe először, hogy kés van nála. Önvédelemből támadtam rá."

A kérdésre, hogy egyetlen rúgás nem lett volna-e elég, a kapus elmondta: "Amikor véded magad, nem igazán gondolkodsz azon, hogy egyszer vagy kétszer rúgtad-e meg. Nagyon féltem, hogy fegyver van nála, és egyszerűen nem volt időm ellenőrizni ezt. Csak az önvédelemre koncentráltam."