Vágólapra másolva!
Szurkolótársa szerint ötven dollárért támadhatott az ellenfél kapusára az az Ajax-szurkoló, akit végül megrugdosott a kapus.

Szerda este félbeszakadt az Ajax-AZ Alkmaar holland kupameccs. Az Ajax 1-0-ra vezetett, amikor egy 19 éves, ittas huligán berohant a pályára, és hátulról megtámadta Esteban Alvaradót, az AZ Costa Rica-i kapusát. Alvarado összecsapott ellenfelével, aki földre került, a bepipult kapus pedig kétszer is megrúgta. A kapus piros lapot kapott, a vendégek edzője pedig lehívta csapatát a pályáról.

A holland NU Sport portál két szurkolói csoportot is idéz, valamint egy név nélkül nyilatkozó drukkert, aki azt állítja: fogadásból, ötven dollárért rohant a pályára a fiatal huligán.

"Azért jött ki 35 ezer ember a stadionba, hogy élvezze a futballt. Ehhez képest egy őrült miatt senki nem fog emlékezni Van der Wiel gyönyörű góljára" - kesereg az Ajax Supporters Association. "Ez nem volt vicces, mindannyiunkat dühít és elszomorít."

A huligán viselkedését az Ajax-keménymag jelentős részét magában foglaló AFCA Supporters Club is elítéli.

Bert van Oostveen, a holland szövetség igazgatója úgy nyilatkozott, kivizsgálják az esetet, de egyelőre nem merült fel az újrajátszás lehetősége.

Toon Gebrands alkmaari klubigazgató úgy nyilatkozott: elfogadják a szövetség fegyelmi testületének határozatát, bármi legyen is az, de az adott helyzetben a játékosok biztonsága volt a legfőbb szempont.