Vágólapra másolva!
Rasszista megnyilvánulás miatt vádat emelt a királyi ügyészség (Crown Prosecution Service) John Terry ellen. A Chelsea válogatott labdarúgója még az október 23-i, Queens Park Rangers elleni idegenbeli bajnokin kakaskodott Anton Ferdinanddal, akit többek között feketének nevezett.

A Chelsea csapatkapitányát novemberben kihallgatta a rendőrség. Terry azt elismerte, hogy sértő megjegyzéseket tett Anton Ferdinandra, de csak a QPR-védő megjegyzéseire reagált, és nem használt rasszista szavakat.

A rendőrség az után kezdett vizsgálódni, hogy az internetre a mérkőzés után feltöltött videofelvétel alapján egy szurkoló feljelentette a játékost. Terry szájáról állítólag trágár és rasszista szavakat lehet leolvasni, amelyek közül a black (fekete) még a legenyhébb.

Alison Saunders, londoni főügyész megerősítette, miután alaposan mérlegelték az össze rendelkezésre álló bizonyítékot, vádat emeltek a játékos ellen. Terrynek február elsején kell megjelennie a nyugat-londoni városi bíróságon.

Az angol szövetség kedden nyolc mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta Luis Suárezt, a Liverpool uruguayi futballistáját, miután bizonyítottnak találta, hogy a játékos megsértette Patrice Evrát, a Manchester United francia légiósát.