Vágólapra másolva!
Kizárhatja a FIFA Svájc csapatait a nemzetközi kupákból, ha az általa előírt szankciókat január 13-ig nem érvényesíti a helyi szövetség. Ebben az esetben a Manchester United legyőzésével a legjobb 16 közé jutó Baselt is kizárnák a Bajnokok Ligájából.

A FIFA és a svájci szövetség közti konfliktust a Sion váltotta ki, amely hat, jogosulatlanul igazolt játékost szerepeltetett nyáron az Európa Liga selejtezőiben. Az UEFA akkor kizárta a sorozatból az együttest, amely később hiába fellebbezett a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon.

A FIFA szombaton felszólította a svájci szövetséget, hogy minden olyan meccset, melyen a hat játékos bármelyike pályára lépett, 3-0-lal a Sion mindenkori ellenfelének írjanak jóvá. A határidő január 13-a, másnaptól a FIFA kizárja az ország klubcsapatait a nemzetközi tornákról, és eltiltja a válogatottat is.

A brit Guardian című lap két verzióval számol az esetleges felfüggesztés után: a Manchester United vagy visszatér a BL-be a csoportban őt megelőző Basel helyén, vagy a svájciak leendő nyolcaddöntős ellenfele, a Bayern München meccs nélkül bejut a legjobb nyolc közé.