Vágólapra másolva!
Egy 58 éves Manchester United-szurkoló a végzet közeledtét érezte a hazai meccseken. A ManCity elleni 6-1-es zakó idején szerencséjére szabadságon volt, mert a ritka betegség rendkívül veszélyes is lehetett volna.

Sikeresen kezelnek az orvosok egy szokatlan tünetekre panaszkodó Manchester United-szurkolót - írta a British Medical Journal. Az 58 éves nő szorongást, pánikot, enyhe szédülést, heves szívdobogást és halálfélemet (ahogy fogalmazott, a "végzet közeledtét") érzett a komolyabb meccsek vége felé az Old Traffordon. A tünetek különösen erősek voltak az utolsó percig szoros rangadókon, ugyanakkor gyengébb ellenfelek esetén alig észrevehetően jelentkeztek.

Az orvosok előrehaladott Addison-krízist állapítottak meg, amit szerintük a Manchester United váltott ki, és akár életveszélyes is lehetett volna. Az Addison-krízis esetében a mellékvesék nem termelnek elég stresszhormont, és ez alacsony vérnyomáshoz, kómához is vezethet. A betegséget nehéz diagnosztizálni, mert a fő tünetei (fáradtság, levertség) sok más betegségéivel megegyeznek.

A kezelést a jelenlegi szezon elején kezdték meg, a páciens tünetmentes maradt a ManUnited hazai meccsein. Azért alighanem jót tett neki, hogy a Manchester City elleni, 1-6-ra végződő derbi idején éppen szabadságon volt. Közben tovább finomítottak a terápián, így a Sunderland és a Basel elleni meccseken sem jöttek elő a problémák, pedig Svájcban a MU óriási meglepetésre kiesett a Bajnokok Ligája csoportköréből.

A szurkoló jelenleg naponta kétszer szed gyógyszert: a délutáni és az esti meccsek idején.