Vágólapra másolva!
Fabregas örült, hogy nem orosz ellenfelet kapott a Barcelona a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolásakor, a Milan edzője saját csapatát figyelmeztette, a Chelsea-nél most Villas-Boasban bíznak, Ranieri bosszúra, a Basel pedig Dávid-szerepre készül. Reakciók.

A címvédő Barcelona a Bayer Leverkusen ellen folytathatja menetelését a Bajnokok Ligájában, derült ki a nyolcaddöntők pénteki sorsolásán. Wolfgang Holzhäuser, a németek ügyvezetője nem kertelt a "hogyan győzhető le a Barca?" kérdésre: "Fogalmam sincs. De van egy nagy előnyünk, nem kell őket feltérképeznünk. Az erősségeiket mindenki ismeri, olyan edzőről viszont nem tudok, aki a gyenge pontjaikat ismerné."

Szép meccsekre számít a katalánok sportigazgatója, Andoni Zubizarreta, aki kifejezetten szereti a német focit. Cesc Fabregas Twitteren üzent Japánból, a klubvébé helyszínéről, méghozzá az orosz együttesek elkerülésének örvendezett.

Dupla angol-olasz párbaj

Jóval szorosabb meccsre számíthat a két angol csapat: az Arsenal a Milannal, a Chelsea a Napolival találkozik.

2008-ban az Arsenal első angol csapatként győzött a Milan otthonában, ezzel kiejtve a hétszeres BEK/BL-győztest. David Miles, a londoniak főtitkára bízik az ismétlésben: "Alighanem ez a legizgalmasabb párosítás. Talán pár másik csapatnak jobban örültünk volna, de nem szabad elfelejtenünk, hogy amikor utoljára találkoztunk, 2-0-ra nyertünk a San Siróban."

Miles a Roma és az Inter közelmúltbeli legyőzésére is emlékszik, és örül, hogy csoportelsőként elkerülték a Barcelonát, amely az előző két idényben megállította.

Massimiliano Allegri, a Milan trénere saját magát figyelmeztette: "Ha olyan hibákat követünk majd el, mint a csoportkörben Prágában és Minszkben, egészen biztosan problémáink lesznek."

A Chelsea-nél abban bíznak, hogy Andrés Villas-Boas alaposan ismeri az olasz focit, mert korábban dolgozott az Internél, José Mourinho segítőjeként.

Nápolyi részről Andrea Dossena egyszerre piszkálódós és megtisztelő véleményt fogalmazott meg: "A Chelsea a harmadik legnehezebb ellenfél a két spanyol csapat után. Nekünk jobban fekszenek a nem csupán a védekezéssel törődő ellenfelek, márpedig a Chelsea ilyen. Ezen kívül a kisebb csapatok ellen is szenvedünk, míg a nagyokkal szemben a legjobbunkat nyújtjuk, és a Chelsea a legjobbak egyike."

Dávid szerepe, Ranieri bosszúja

A Bázelnek nehéz dolga lesz a Bayern Münchennel, de ez Heiko Vogel edzőt nem zavarja: "Ismét egy Dávid Góliát ellen, csakhogy mi megtanultuk Dávid szerepét és el is fogadjuk."

Münchenben általános derülátással fogadták a sorsolást, egyedül Arjen Robben küldött egy figyelmeztetést: "A Manchester United már tudja, milyen veszélyes a Basel."

Személyes ambíciókat dédelget Claudio Ranieri, az Inter edzője a Marseille elleni párharc előtt: "Érdekes csata lesz a két csapat és a két edző közt. Didier Deschamps 2004-ben legyőzött a Monacóval, mikor én a Chelsea-nél voltam. Ideje revansot venni."

A nyolcaddöntők párosítása:
Olympique Lyon (francia) - APOEL (ciprusi)
Napoli (olasz) - Chelsea (angol)
AC Milan (olasz) - Arsenal (angol)
Basel (svájci) - Bayern München (német)
Bayer Leverkusen (német) - FC Barcelona (spanyol)
CSZKA Moszkva (orosz) - Real Madrid (spanyol)
Zenit (orosz) - Benfica (portugál)
Olympique Marseille (francia) - Inter (olasz)