Vágólapra másolva!
A svájci Nyonban elkészítették a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosítását, a slágermeccs a Milan-Arsenal lesz, de a Napoli-Chelsea és a Leverkusen-Barcelona párharcok is sok izgalmat ígérnek. A Real Madrid az orosz CSZKA Moszkvát kapta, az Inter a francia Marseille-t, a leggyengébb csoportelsőnek tartott ciprusi APOEL a Lyonnak jutott.

A nyolcaddöntők párosítása:
Olympique Lyon (francia) - APOEL (ciprusi)
Napoli (olasz) - Chelsea (angol)
AC Milan (olasz) - Arsenal (angol)
Basel (svájci) - Bayern München (német)
Bayer Leverkusen (német) - FC Barcelona (spanyol)
CSZKA Moszkva (orosz) - Real Madrid (spanyol)
Zenit (orosz) - Benfica (portugál)
Olympique Marseille (francia) - Inter (olasz)

A ceremóniát Gianni Infantino, az UEFA főtitkára nyitotta meg, aki tolmácsolta Michel Platini UEFA-elnök jókívánságait, majd méltatta a Barcelonát, amely BL-győztesként bejutott a klubvilágbajnokság döntőjébe.

A legjobb 16 közé összesen kilenc ország csapatai jutottak, az olaszokat képviselte a legtöbb, szám szerint három klub a nyolcaddöntőben. A müncheni döntő képviseletében a korábbi Eb- és vb-győztes, Paul Breitner jelent meg a sorsoláson, aki segédkezett is a csapatok párosításánál.

A nyolc-nyolc csoportelsőt és második helyezettet két kalapba sorolták, a párosítás elkészítése során két kritérium volt, azonos országból érkező, valamint a csoportkörben egy négyesben szereplő csapatok nem kerülhettek össze. A párharcok első meccseit a csoportmásodikok otthonában játsszák.

A mezőnyben hét korábbi BEK/BL-győztes maradt, közülük a Milan és a Marseille másoddikként végzett, így megvolt az esély arra, hogy két korábbi győztes már a 16 között összeakadjon, ami meg is történt a Marseille-Inter párharcban. A Milan ugyan elkerült egy korábbi győztest, de így is kifogott egy nagyágyút, az Arsenalt, amely 2008-ban, szintén a nyolcaddöntőben a San Siróban aratott 2-0-s győzelemmel ejtette ki az olaszokat.

A Milan-Arsenal mellett rendeznek még egy olasz-angol csatát, a Napoli a Chelsea-t kapta, és a londoniaknak nem árt óvatosnak lenniük, mivel Cavaniék a csoportkörben négy pontot szereztek a Manchester City ellen. A címvédő Barcelona a Leverkusennel meccsel a 16 között, a felek a 2001-2002-es idényben a csoportkörben futottak egymásba, akkor mindkét csapat 2-1-re nyert hazai pályán, és végül mindkettő eljutott a legjbob négy közé, de a Barca ott kihullott a Real ellen, amely Zidane csodás góljával 2-1-re legyűrte a döntőben a Leverkusent.

A Realnak orosz ellenfél jutott, a CSZKA Moszkva ellen maximum a megfázástól kell tartania José Mourinho csapatának. A Bayern München nem titkoltan azzal a céllal vágott neki a sorozatnak, hogy hazai pályán szeretne döntőzni, ehhez az egyenes kieséses szakasz első fázisában a svájci Baselen kell túljutnia Ribéryéknek, ami nem is tűnik túlságosan húzós feladatnak. A csoportmásodikok által legjobban vágyott csapat, a ciprusi APOEL a tavalyi elődöntős Lyonnak jutott, Huszti Szabolcs csapata, a Zenit pedig a Benfica ellen indul harcba a negyeddöntőért.

A csoportelsők:
FC Barcelona (spanyol)
Real Madrid (spanyol)
Chelsea (angol)
APOEL (ciprusi)
Benfica (portugál)
Bayern München (német)
Inter (olasz)
Arsenal (angol)

A csoportmásodikok:
Napoli (olasz)
CSZKA Moszkva (orosz)
Basel (svájci)
Olympique Lyon (francia)
Bayer Leverkusen (német)
Olympique Marseille (francia)
Zenit (orosz)
AC Milan (olasz)

Az első mérkőzéseket február 14-15-én és 21-22-én, a visszavágókat március 6-7-én, illetve 13-14-én rendezik.