Vágólapra másolva!
A Real Madrid 2-0-ra nyert a harmadosztályú Ponferradina ellen a spanyol Király-kupában, így a 16 közé jutásért rendezett párharc visszavágója már csak formalitás lesz.

A Barca ellen szuperrangadót 3-1-re elbukó Real komolyan vette a kupameccset, Marcelo, Kaká, Cristiano Ronaldo, Sahin, Khedira és Higuaín is ott volt a kezdőben.

A Ponferradina alakította ki az első helyzetet, Yuri gyönyörű mozdulattal ollózott egy szöglet után, de pont a Casillast helyettesítő Adán kezébe. A Real hamar átvette a meccs irányítását, de nem kapkodott, tudta, eljön a pillanat, amikor a kiscsapat védelme hibázik, erre a 29. percben került sor, amikor Khedira beadása után rosszul próbálkoztak a hazaiak lesreállítással, Callejón pedig szépen lőtt a bal felsőbe.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=6gDrBje9faelS2JI


A második félidő elején egy lecsúszott beadás hozta a frászt a Realra, de a léc kisegítette Adánt. A 68. percben Raúl Albiol a második sárgáját is összeszedte, így megfogyatkozott José Mourinho csapata, de így is növelni tudta előnyét, Higuaín tette ki a labdát balra C. Ronaldónak, akinek nem túl erős lövése is utat talált a kapuba a bizonytalan hazai kapus segítségével.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=SZo4Y78NvGKN3i4d


A visszavágót december 20-án rendezik, de nem kérdés, hogy a Real ott lesz a legjobb 16 között. Valószínűleg a Valencia is kiharcolja majd a továbbjutást, de ehhez a visszavágón többet kell mutatni, a harmadosztályú Cádiz ugyanis 0-0-t ért el az első meccsen.

spanyol Király-kupa, a 16 közé jutásért:
Ponferradina (III. osztályú) - Real Madrid 0-2
gól:
Callejón (29.), C. Ronaldo (74.)

Cádiz (III.) - Valencia 0-0

További eredmények:
Alcorcón (II.) - Real Zaragoza 1-1 (Pintér Ádám nem kapott lehetőséget a Zaragozában)
Almería (II.) - Osasuna 1-3
Celta Vigo (II.) - Espanyol 0-0
Córdoba (II.) - Betis 1-0
Deportivo La Coruna (II.) - Levante 3-1
Getafe - Málaga 0-1
Mallorca - Sporting Gijón 0-1
Mirandes (III.) - Villarreal 1-1
Racing Santander - Rayo Vallecano 3-2
Real Sociedad - Granada 4-1
San Roque (III.) - Sevilla 0-1