Vágólapra másolva!
Két szabályos gólt is elvettek az Ajaxtól a Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében, Frank de Boer edző mégsem a Real Madrid elleni vereségen kesergett. A holland a reménytelen helyzetből továbbjutó Lyon "nagyon könnyen szerzett" góljait kifogásolta, megjegyezve: ha valami furcsa történt, még be tudják bizonyítani.

Nagy vihart kavart Amsterdamban az Ajax szokatlan Bajnokok Ligája-búcsúja. A hollandok az utolsó csoportmeccs előtt három ponttal vezettek a Lyon előtt, gólkülönbségük plusz három volt, míg a franciáknak mínusz négy.

Az Ajax úgy kapott ki otthon a Real Madridtól, hogy 0-1-nél két szabályos gólt is elvett tőle De Sousa játékvezető. Közben a Lyon gólfesztivált rendezett Zágrábban a 27 perc után emberhátrányba kerülő Dinamo ellen.

Az érvénytelenített Ajax-gólok 0:46-tól

Frank de Boer, az Ajax edzője kiborult a Lyon meccsétől: "Tudom, hogy tíz ember ellen játszottak, és azt is hallottam, hogy néhány gólt nagyon könnyen értek el. Ha valami furcsa történt, még be tudjuk bizonyítani."

A Dinamo-Lyon meccs egyik furcsa történésre az egyik angol fociblog is felfigyelt: a vendégek ötödik góljánál Domagoj Vida, a Dinamo védője rákacsintott és hüvelykujját mutatta az ellenfél támadójának, Bafetimbi Gomisnak.


Végül az Ajax 3-0-ra kikapott, ezzel lenullázta a gólkülönbségét, míg a Lyon a kiütéses, 7-1-es győzelemmel átment plusz kettőbe. Mivel a két csapat egymással oda-vissza 0-0-t játszott a csoportban, a jobb gólkülönbség döntött a Lyon javára.

A Lyon az első öt csoportmeccsen összesen két gólt lőtt, ehhez képest valóban meglepő a zágrábi hetes.