Vágólapra másolva!
Az UEFA három mérkőzésről kettőre csökkentette Wayne Rooney eltiltását, az angol labdarúgó-válogatott csatára így a jövő évi Európa-bajnokság utolsó csoporttalálkozóján, Ukrajna ellen már pályára léphet.

Rooney az angolok utolsó selejtezőmeccsen kapott piros lapot, amikor egy labdavesztés után hátulról megrúgta a montenegrói Miodrag Dzudovicot.

Elsőre az UEFA hárommeccses eltiltással sújtotta a forrófejű támadót, ami azt jelentette volna, hogy az Európa-bajnokság egyetlen csoporttalálkozóján sem játszhat, az angol sajtó pedig azt találgatta, ilyen körülmények mellett Fabio Capello szövetségi kapitány vajon kiviszi-e Rooney-t az Eb-re.

Az angolok természetesen fellebbeztek az ítélet ellen, még Dzudovic is felajánlatta, hogy kampányol Rooney büntetésének enyhítése mellett, mondván, nem szándékos durvaság okozta a kiállítást.

Az UEFA fellebbviteli bizottsága végül kétmeccsesre csökkentette az eltiltást, Rooney így Ukrajna ellen már játszhat. Anglia a házigazda mellett Franciaországgal és Svédországgal került egy csoportba.