Vágólapra másolva!
A Manchester Citynél az Európa Liga megnyerése a legújabb cél, miután a Bayern München legyőzése ellenére kiestek a Bajnokok Ligájából. A bajorok vezetőedzője szerint az egység hiányzik a Cityből.

"Nagyon csalódott vagyok, és elnézést kérek a szurkolóktól, akik megérdemelnék, hogy Bajnokok Ligája-meccsre járhassanak" - kezdte a meccset követő sajtótájékoztatón Roberto Mancini, a ManCity olasz menedzsere.

"Máskor tíz ponttal tovább lehet jutni, de ebben a csoportban ez nem volt elég. Sokan úgy gondolják, hogy az Európa Liga nem egy fontos sorozat, de a Manchester Citynek el kell kezdenie trófeákat gyűjteni, így nem vesszük félvállról, és meg akarjuk nyerni az EL-t."

Vincent Kompany, a csapat kapitánya szerint is komolyan kell venni az Európa Ligát: "Kiestünk, de túl kell tenni magunkat ezen, és csak előre figyelni, mert rengeteg meccsünk van még ebben a szezonban. Ezek után más célunk nem lehet, csak megnyerni az Európa Ligát."

Jupp Heynckes, a Bayern München szerint az egység hiányzik a Manchester Cityből. "Ahhoz, hogy Európa legjobb csapatai között jól szerepelj, nem elég, hogy jó játékosaid vannak. Olyan focistákat kell összeválogatni, akik rutinosak, ugyanakkor éhesek a sikerre, és tudnak egymásért küzdeni. Ez az egység még nincs meg a Cityben, ezért találták most magukat az Európa Ligában."