Vágólapra másolva!
Nem nyugszanak a kedélyek az Ajaxnál kirobbant hatalmi harcokban, Johan Cruyff ugyanis bíróságon támadja meg Louis van Gaal főigazgatói kinevezését.

"Ezek megőrültek" - ezek voltak Johan Cruyff szavai, amikor kiderült, hogy az igazgatótanács, amelynek ő is tagja, megtette főigazgatónak a korábbi háromszoros aranylabdás által nem kedvelt Van Gaalt, ráadásul a megkérdezése nélkül.

Cruyff úgy látja, Van Gaal érkezésével veszélyben van a terve, amely arra irányul, hogy felélessze az klub híres utánpótlásnevelő-programját.

A méltatlankodás után Cruyff cselekedett is, beperelte az igazgatótanács másik négy tagját, és maga mögött tudja az utánpótlásedzők támogatását, köztük olyan klasszisokét, mint Marc Overmars, Jaap Stam vagy Dennis Bergkamp.

A 60 éves Van Gaal irányítása mellett Danny Blind lesz az új sportigazgató, Martin Sturkenboom pedig a kereskedelmi igazgató. Az új vezető 1991 és 1997 között edzője volt a csapatnak, melyet 1995-ben vezetett Bajnokok Ligája-győzelemig, 2003-ban és 2004-ben pedig sportigazgatóként tevékenykedett az amszterdamiaknál.

Legutóbb Németországban dolgozott, 2009 és 2011 között a Bayern München vezetőedzői posztját töltötte be.