Vágólapra másolva!
Rudolf Gergely és Dzsudzsák Balázs is előkelő helyezést ért el az egyéni statisztikák tekintetében a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezősorozatban, amely során a magyar válogatott az E csoport harmadik helyén végzett.

Rudolf a góllövőlistán hat találattal a hetedik helyen végzett, megelőzve többek között Zlatan Ibrahimovicot (5 gól), Dirk Kuytöt (5), Nanit (5) és Edin Dzekót (4) is. Rudolfnál több gólt csak Klaas-Jan Huntelaar (12), Miroslav Klose (9), Mikael Forssell (7), David Villa (7), Cristiano Ronaldo (7) és Robbie Keane (7) szerzett.

Az Anzsi Mahacskala magyar játékosa, Dzsudzsák Balázs a gólpasszok terén jeleskedett, ugyanis öt találatot készített elő, ezzel a nyolcadik lett, megelőzve többek között olyan sztárokat, mint Nani (4), Cristiano Ronaldo (3), Wayne Rooney (3) vagy Ashley Young (3). A lista élén a német Mesut Özil, valamint a svéd Kim Kallström áll hét-hét gólpasszal, hat gólt készített elő Dirk Kuyt, Wesley Sneijder, Tomás Rosicky, Darijo Srna és Sebastian Larsson.

A legtöbbet Cristiano Ronaldo, a portugálok aranylabdás klasszisa veszélyeztetett, összesen 23 alkalommal lőtt kapura, Rudolf itt a hetedik tizenhat próbálkozással.

Az összesített statisztikák alapján az Eb-selejtezők utolsó negyedórája volt a legizgalmasabb, ugyanis ebben az időszakban a 665 találatból 119 esett. Az első tizenöt percben mindössze 79-szer voltak eredményesek a csapatok, míg a találkozók hosszabbításában feltűnően sok, 39 gól született.