Vágólapra másolva!
A Real Madrid és a Barcelona győzelemmel készült az egymás elleni szuperrangadóra, de a sztárcsapatok közül az Arsenal, a két Manchester és a Bayern München is ad játékost heti álomcsapatunkba.

Kapus:

Andrés Fernández (spanyol, Osasuna): A pamplonaiak a hétvégén 2-1-re verték a Betist, amelynek edzője, Pepe Mel szerint a reális eredmény 2-5 lett volna. Hogy mégsem ez állt az eredményjelzőn, az elsősorban a hazaiak kapusának volt köszönhető, aki bravúros védések egész sorát mutatta be.

Hátvédek:

Martin Kelly (angol, Liverpool): A liverpooliak a hét első felében a ligakupában kiharcolták a legjobb négybe jutást. Ehhez a Chelsea-t kellett legyőzniük a Stamford Bridge-en, ahol a vendégek első találatát a jobbhátvéd Kelly szerezte.


Thomas Vermaelen (belga, Arsenal):
Az Ágyúsok drukkerei kicsit tartottak a Wigan elleni bajnokitól, hiszen az ellenfél mumusnak számít, de ezúttal nem jelentett problémát a legyőzése. A védelem tökéletesen zárt, Vermaelen pedig a támadásokhoz is fel tudott zárkózni, és az egyik szöglet után gólt fejelt.

Robert Huth (német, Stoke City): A Premier League-ben talán a Stoke játssza a legbritebb futballt, amihez nagyban hozzájárul a német középhátvéd is. A magas Huth remekül használja ki fizikai felépítését, nem csak a saját, hanem az ellenfél kapuja előtt is: az Everton ellen egy szögletet követően volt eredményes.

Christian Fuchs (osztrák, Schalke 04): A gelsenkircheniek remek hetet zártak, hiszen az Európa Ligában továbbjutottak a csoportkörből, a Bundesligában pedig az Augsburg legyőzésével feljöttek a negyedik helyre. Utóbbi találkozón az osztrák balhátvéd találata lendítette át a holtponton az együttest.

Középpályások:

Ángel di María (argentin, Real Madrid): Nagy formában várja a Real a Barcelona elleni szuperrangadót, Di María is hetek óta kiválóan futballozik. A szélső hétvégén a Gijón ellen pimasz gólt szerzett, majd gólpasszt adott, és ellenállhatatlanul játszott.

Francesc Fabregas (spanyol, Barcelona): A katalánok sem maradnak el a Realtól, sőt, két gólzáporos győzelmet is arattak. Fabregas a Levante ellen remekelt, ő szerezte a csapat első két gólját, így aztán a Barca-hívek is optimistán várhatják a derbit.

Phil Jones (angol, Manchester United): A manchesteriek nem remekeltek az Aston Villa ellen, de magabiztosan szerezték meg a három pontot. Az általában védőként bevetett Jones ezúttal a középpályán kapott helyet, és nem csak a labdaszerzésben jeleskedett, hiszen ő szerezte a meccs egyetlen gólját.

Phil Jones győztes gólja


Franck Ribéry (francia, Bayern München):
Az előző hetek gyengélkedése után a bajorok ismét visszaálltak a Bundesliga élére, köszönhetően a Werder elleni rangadó megnyerésének. A brémaiak ellen elsősorban Ribéry brillírozott, a balszélső két gólja mellett egy tizenegyest is kiharcolt.

Csatárok:

Yakubu Aiyegbeni (nigériai, Blackburn): A Rovers fanatikusai nincsenek kibékülve a csapat trénerével, Steve Keannel, akinek azonban egy hétig nem kell izgulnia állása miatt, miután csapatalegyőzte a Swansea-t. A szakember elsősorban a nigériai támadónak köszönheti ezt, Aiyegbeni ugyanis mesternégyest vágott a walesiek ellen.

Sergio Agüero (argentin, Manchester City): A manchesteriek tovább meneteltek a múlt héten. A ligakupában idegenben verték ki az Arsenalt, majd a bajnokságban egy ötöst vágtak a Norwichnak. Agüero az előbbi meccsen csak csere volt, de így is győztes találatot ért el, a hétvégén pedig ő kezdte meg a gólgyártást.


www.global-soccer.eu