Vágólapra másolva!
A címvédő argentin Lionel Messi (FC Barcelona), valamint a portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid) és a spanyol Xavi (FC Barcelona) maradt versenyben a FIFA-Aranylabda megnyerésére.

A szűkített listát Jérome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára hozta nyilvánosságra hétfőn Párizsban. A győztest január 9-én, a FIFA zürichi gáláján nevezik meg.

A favorit ezúttal is a 24 éves Messi, aki csapatával az elmúlt szezonban bajnoki címet és Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett. Messi előző idényének egyetlen szépséghibája a Copa América-szereplés, amelyen Argentína hazai környezetben már a negyeddöntőben búcsúzott. Korábban egyedüliként Michel Platini, az UEFA jelenlegi elnöke tudta egymás után háromszor kiérdemelni az elismerést.

Ronaldo - a 2008-as aranylabdás - a Reallal egy Király-kupa-győzelmet mutathat fel, ugyanakkor egyénileg pályafutása legeredményesebb szezonját zárta: 41 góljával az eddigi spanyol rekordot felülírva megkaparintotta a spanyol gólkirályi címet, ezzel az európai Aranycipőt is. A világbajnok Xavi a Barcelona középpályának esze, ám nagy meglepetés lenne, ha a két gólvágó helyett ő vinni haza a díjat.

Az edzők versenyében a Barcelonát irányító Josep Guardiola, a Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho, vagy a Manchester United mestere, Sir Alex Ferguson lehet a befutó. A FIFA-Aranylabdára a tagországok válogatottjainak szövetségi-, illetve csapatkapitányai, valamint az erre kijelölt újságírók szavazhatnak. A győztest január 9-én, a FIFA zürichi gáláján nevezik meg.