Vágólapra másolva!
A Corinthians a Palmeiras elleni 0-0-val megnyerte a brazil labdarúgó-bajnokságot, és ezzel méltó módon emlékezett a klub legendájára, a vasárnap elhunyt Sócratesre.

A Corinthiansnak egy pont is elég volt az aranyéremhez, ezt végül sikerült is összekaparnia, igaz, elég balhés meccsen, mindkét csapatból két-két játékost állítottak ki.

A sort a vendégektől Valdivia nyitotta, aki egy kegyetlen belépővel egyből pirosat harcolt ki magának, majd a 72. percben a Corinthians is tíz főre fogyatkozott, miután Wallace is egy küzdősport-jelenetre emlékeztető megmozdulást mutatott be. Néha azért futballoztak is a felek, a Cornak a 71. percben mázlija volt, amikor Fernandao fejese a kapufán csattant, kipattanót pedig társa bikázta az üres kapu fölé.


A hajrában ismét forrtak az indulatok a pályán, Jorge Henrique kicsit provokatívan jegelte a labdát az oldalvonalnál, amit Luan unt meg, és ezt jelezve jó nagyot rúgott a hazaiak játékosába, az esetet hatalmas tömegjelenet követte, amelynek az lett vége, hogy mindkét csapatból kiállított a játékvezető egy-egy renitenst.

A mostani volt a Corinthians ötödik országos bajnoki címe, és az első 2006 óta, akkor a Carlos Tévez által vezérelt csapat végzett az élen. A bajnoki címet a játékosok a vasárnap, 57 éves korában elhunyt Sócratesnek ajánlották, aki hat évig volt a Corinthians játékosa, és 297 mérkőzésen 172 gólt szerzett az együttes színeiben.

Az ezüstérem a Vascóhoz került, amely szintén döntetlent játszott, 1-1-re végzett a Flamengóval a két piros lappal szinesített meccsen.