Vágólapra másolva!
Hiába vezetett kétszer is, a sérült Klein, majd a kiállított Jova miatt kilenc emberrel, vészkapussal csak 2-2-es eredményt tudott elérni a Ferencváros labdarúgócsapata a Békéscsaba ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így a másodosztályú csapat idegenben lőtt több góllal jutott tovább. Détári Lajos vezetőedző szerint felháborító, amit a Fradival művelnek a játékvezetők.

Eredmény, Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Ferencváros - Békéscsaba (II. osztály) 2-2 (1-1)
Üllői út
v.: Garcia Miquel
Ferencváros: Jova - Jovanovic, Balog, Klein, Junior - Lisztes, Otten, Józsi (Rósa, 46.) - Abdi (Tóth B., 59.), Pölöskei, Somalia (Oláh, 56.)
Békéscsaba: Balogh T. - Kerekes, Mészáros (Ferenczi, 72.), Makra, Juhász Gy. - Balázs J., Balogh M. (Fülöp, 72.) - Szélpál (Sztrunga, 84.), Pozsár, Leucuta - Tchana
gól: Junior (5., büntetőből), Otten (55.), illetve Makra (31.), Leucuta (76., büntetőből)
piros lap: Jova (74.), illetve Tchana (78.)
továbbjutott: a Békéscsaba 2-2-vel, idegenben szerzett több góllal.

A békéscsabai 0-0 után hazai pályán egyértelműen a Ferencváros számított esélyesnek a Magyar Kupa nyolcaddöntő-mérkőzésének visszavágóján. Úgy is kezdett az élvonalbeli együttes, ahogy a szurkolói várták: a 4. percben Juniort gáncsolták a 16-oson belül, a megítélt büntetőt a sértett a bal alsó sarokba lőtte (1-0). A vezetés megnyugtatta a hazaiakat, mert hosszú percekig csak a labdabirtoklásban tűntek ki, helyzetet nem tudtak kialakítani.

A 25. percben Pölöskey emelt a kapu fölé, majd Balogh kapus villant, és másodpercek alatt védte Klein fejesét és Pölöskey pöccintését. A 31. percben váratlanul egyenlített a Békéscsaba: Pozsár szabadrúgására jól érkezett Makra, és a jobb felső sarokba lőtt (1-1).

Fordulás után tíz percet kellett várni az újabb gólra, Junior távoli lövési kísérlete inkább tökéletes passz lett, Otten okosan átvette a labdát, és 6 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (2-1).

A gyökeres fordulat a 63. percben következett be, a három cserelehetőségét kihasználó Fradi védője, Klein ugyanis megsérült, hordágyon kellett levinni a pályáról, így az utolsó fél órára tíz emberre fogyatkozott a hazai együttes.

Sőt a 74. percben Jova teljesen feleslegesen rohant ki kapujából, és a 16-os sarkánál elütötte a békéscsabai csatárt - büntető és piros lap.

A kapuba Rósa Dénes állt, akinek esélye sem volt Leucuta lövésénél (2-2). Három perccel később Tchana is megkapta második sárga lapját, megfogyatkozott a vendégcsapat is.

A hajrában a Fradi már képtelen volt újítani, a Békéscsaba sikeresen rombolt és jutott tovább.

Détári Lajos rendkívül feldúltan nyilatkozott a mérkőzés után a Sport1-nek: "Becsületesen dolgoztunk egész héten, tükörbe tudunk nézni, én legalábbis meg tudom tenni, és a játékosaim is. Én nem tudom, hogy hogyan látták ezt a mérkőzést, de ez valami pankráció volt. Nem biztos, hogy Chiléből ide kellene hozni ilyen játékvezetőket. Hat kiállítást kellett volna ítélni, ez a tizedik olyan mérkőzésünk volt az Üllői úton, ahol szétrúgnak minket, és a játékvezető nem tesz semmit. Felháborító!"

Békéscsabai kollégája, Pásztor József jóval higgadtabban értékelt: "Egy Fradi ellen két meccs alapján nem sok esélyünk volt, örülök, hogy a csapat felvette a tempót, és Csabán és az Üllői úton is felvette a kesztyűt. Mi jön most? Lehet, hogy összekerülünk a Videotonnal és a Debrecennel, és kiesünk, de eljutottunk, ameddig lehet."

A sorsolás egyébként már elkészült, a Békéscsaba az MTK-val játszik majd.

További eredmények, Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágók:
Kaposvári Rákóczi - Putnoki VSE (III.) 3-0 (2-0)
továbbjutott:
a Kaposvári Rákóczi 4-1-es összesítéssel

Kozármisleny (II.) - Bajai LSE (II.) 0-0
tj.:
a Baja 2-0-s összesítéssel

Győri ETO FC - DVTK 4-1 (4-0)
tj.:
a Győr 5-2-es összesítéssel

DVSC-TEVA - Kecskeméti TE 1-1 (0-1)
tj.:
a DVSC 3-2-es összesítéssel

Haladás Sopron Bank - Videoton 0-0
tj.:
a Videoton FC 1-0-s összesítéssel

Újpest FC - Kaposvári Rákóczi II (III.) 2-0 (1-0)
tj.:
az Újpest 3-2-es összesítéssel

Pécsi MFC - MTK Budapest (II.) 1-2 (0-1)
tj.:
az MTK 2-2-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal

A negyeddöntő párosítása:
Békéscsaba (II. osztály) - MTK Budapest (II.)
Győri ETO FC - Videoton FC
Bajai LSE (II.) - Újpest FC
Kaposvári Rákóczi - DVSC-TEVA

Az első mérkőzéseket február 25-én, a visszavágókat március 14-én rendezik.