Vágólapra másolva!
Gerard Piqué összeszedett egy fölösleges sárga lapot a Barcelona Rayo Vallecano elleni bajnokiján, így begyűjtötte idénybeli ötödik lapját. A középhátvéd ezzel kiváltotta egymeccses eltiltását, amit a Levante elleni hazai bajnokin tölt majd le, utána pedig játszhat a Real Madrid elleni csúcsmeccsen.

Piqué időhúzása 22:40-től

Piqué sárga lapját többen sportszerűtlennek tartják, mert teljesen ártalmatlan helyzetben, csapata 4-0-s vezetésénél, időhúzásért kapta. A spanyol szabályok szerint a szándékosan beszedett lapért kétmeccses eltiltást is adhatna a szövetség Piquének, ám Miguel Pérez Lasa játékvezető a jelentésben nem írt sportszerűtlenségről.

A csúcsrangadó előtt a Real Madrid középpályása, Xabi Alonso is begyűjtött egy ötödik sárgát, igaz, ő egy szabálytalanságért kapta az Atlético Madrid elleni derbin, 1-1-es állásnál, a 40. percben. Xabi Alonso - aki tavaly a Bajnokok Ligájában, az Ajax elleni meccsen viszont szándékosan, időhúzásért kapott eltiltást érő lapot - a Sporting Gijón elleni bajnokit hagyja ki, majd játszhat az El Clásicón.

A módszert nem csak a spanyol focisták ismerik: John Terry a Wolverhampton elleni bajnokin húzta az időt, az érte kapott lappal pedig beáldozta a Chelsea Liverpool elleni Ligakupa-meccsét az azt kövező fontos bajnokik érdekében.