Vágólapra másolva!
A 2011/2012-es szezonban már nem léphet pályára Gera Zoltán, a West Bromwich Albion magyar válogatott labdarúgója.

A klub hivatalos honlapja szerdán arról számolt be, hogy a 32 éves futballista bal térdében külső szalagszakadást szenvedett, emiatt a magyar válogatott csapatkapitányát szombaton megműtik, ezt követően pedig körülbelül hat-kilenc hónapos rehabilitáció vár rá.

A WBA közleményében azt írja: mindenben igyekszik segíteni a játékost, hogy a 2012-es szezonrajtra már egészséges legyen.

Gera, aki bokasérüléséből a közelmúltban épült fel, szombaton a Tottenham Hotspurrel szemben 3-1-re elveszített bajnoki mérkőzésen szenvedett térdsérülést.

"Megdöbbentett Zoli sérülésének a híre" - nyilatkozta a WBA ír védője, Steven Reid. "Nagy csapás ez a csapat számára, remélem, a lehető leggyorsabban fog zajlani a rehabilitációja, és amint lehet, visszatér."

A 30 éves Reid elmondta, hogy korábban ő is volt hasonló helyzetben, amikor egy hosszú sérülés után visszatért, de rögtön összeszedett egy másikat. "A rendelkezésére fogok állni, ha bármiben segítségére lehetek a felépülése során. Nagyszerű srácnak tartom."

A West Brom az eddig lejátszott tizenhárom forduló során tizennégy pontot szerzett, ezzel tizennegyedik a Premier League tabelláján.