Vágólapra másolva!
Angol lapértesülések szerint az egykori Playboy-modell, a színésznőként is ismert Sybil Danning vásárolhatja meg a jelenleg harmadosztályban szerénykedő Sheffield Wednesday labdarúgócsapatát.

A 64 éves, osztrák születésű Sybil Danning (eredeti nevén Sybille Johanna Danninger) 1983 augusztusában pózolt a Playboyban, emellett számos ismert filmben tűnt fel epizódszerepekben. Játszott Oliver Reed, Richard Chamberlain és Michael York mellett a A három testőr - A királyné nyaklánca, a Négy testőr, illetve a Koldus és királyfi, valamint a Airport '79 - Concorde című filmekben is.

Férjével, Horst Lasséval korábban már próbálkoztak sportfinanszírozással, 2002 és 2003 között a német SC Riessersee főrészvényesei voltak.

"Régóta keresünk olyan megvásárolható angol futballklubot, amelynek erős futballbázisa van, amelyben komoly potenciál rejlik" - nyilatkozta Sybil Danning a Sunnak. "A Sheffield Wednesday ideális lehet, hiszen ez az egyik leghíresebb név az angol futballban, és annak ellenére, hogy csak szenvedett az utóbbi években, úgy gondoljuk, tudnánk adni annyi energiát, hogy visszakerüljön a Premier League-be."

A pár állítólag tárgyalt Milan Mandariccsal, a Wednesday jelenlegi tulajdonosával, és úgy vélték, hamarosan megállapodhatnak az adásvételről. A Sky Sportsnak nyilatkozó Mandaric azonban tagadta mindezt.