Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) áldását adta Szélesi Zoltán átigazolására, így a görög Volosztól távozó játékos a holland NEC Nijmegen csapatához szerződhet - tájékoztatta az [origo]-t a futballista ügyeit intéző Careers Management Group.

Szélesi azt követően lett szabadügynök, hogy klubját, a Voloszt bundaügy miatt kizárták a görög élvonalból, ám nem távozhatott, mivel klubja fellebbezett, és az ügy jócskán túlnyúlt az átigazolási időszak lejártán.

Menedzserirodája ugyan gyorsan talált számára új klubot, a védő szeptember 30-án részt is vett orvosi vizsgálaton, amelyen megfelelt. Azóta a holland NEC Nijmegennel edzett, és várt arra, hogy a FIFA megadja számára a játékengedélyt.

A nemzetközi szövetség ugyan csütörtökre ígérte ezt, de csak péntekre érkezett meg az engedély. A görög szövetség pedig annak ellenére segített, hogy az országban nemzeti ünnep van.

Szélesi egy plusz egyéves szerződést kötött a 16. helyén álló Nijmegennel, a válogatott védő vasárnap, az Utrecht elleni bajnokin akár már pályára is léphet új klubjában.